logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka nagrywarka DVD? Jakie firmy są najlepsze? Opinie.

MODI 20 Sty 2005 16:46 2048 11
REKLAMA
  • #1 1155254
    MODI
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Witam chce poznać wasze opiniena temat nagrywarek DVD. Jakie firmy są najlepsze itp.

Z góry THX
  • REKLAMA
  • #2 1155411
    heros46
    Poziom 15  
    witam musisz se zadać pytanie czy najlepsze czy tanie i dobre bo to że drogie nie zawsze dobre jest na to dowód te pseudo drogie i niby dobre maja dużą wade chałasują i często się psuja ja kupiłem lajtona 1633s i jestem bardzo zadowolony tanio i dobre pozdrawiam
  • #3 1155430
    jacekzamki
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    wiesz...to trudny temat... ja mam nagrywarkę LG - chodzi super, nie narzekam - tyle że dołączony soft od razy mozna wyj...ć do kosza i zastąpic nero6. Ale pewnie inni koledzy polecą coś innego... moim zdaniem LG jest calkeim OK
  • REKLAMA
  • #4 1155583
    Kapsis
    Poziom 25  
    Ocena: 16
    mialem juz 4 nagrywarki,
    odradzam liteona-halas ,czesciej niz inne niszczy plyty
    polecam-nec 3520 klasa sama w sobie,samsung tani ale dobrze smiga,cichy,super korekcja bledow,lg tez moze byc,halas przecietny nagrywanie moze byc-tylko mam nadzieje ze w czasie nie wysiadzie jak to bywalo przy czytnikach cd[ale ma zalete-dvdram jako jedyna nagrywarka].pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1155720
    OlekR
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Używam już od 2 miesięcy NEC ND 3500A i uważam , że jest świetna.
    W Internecie dostępna jest do niej duża ilość BIOSów - oryginalnych NECa oraz modyfikowanych. Np. po wgraniu nieoficjalnego firmware nie ma limitowanej ilości zmian regionu DVD, przyspieszone jest rippowanie DVD itd.
    Ponadto NEC świetnie wypala płyty DVD. Sprawdziłem jakość płyt nagranych na LiteOnie i na mojej NEC i nie ma porównania! Film DVD wypalony na LIteOn (JVC jak kto woli) nie był poprawnie odczytywany na 2 z 3 stacjonarnych odtwarzaczy DVD, ktore sprawdzałem. Ten sam film nagrany z ta sama szybkością i na takiej samej płycie przy użyciu NEC ND3500A jest otwierany na tych odtwarzaczach bez żadnych problemów.
    Jedyną wadą jest dość głośna praca oraz długi czas rozpoznawania włożonej płyty.
    Jednak mimo to , polecam ten napęd .
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1155782
    Grysik
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    http://rankingi.chip.pl/ranking_16682.html

mam tego LG GSA-4163B i narazie spisuje się bez zarzutów (1 tydzień) :wink:

:arrow: jacekzamki Co dostałeś do lg zamiast nero?? Bo ja dostałem właśnie nero (którą wersję nie wiem - nie instalowałem, bo mnie wkurza)
  • #7 1155814
    jacekzamki
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    dostalem pakiet w ktorym było: B'S recorder gold (do nagrywania), B'S clip, neodvd. kaszana. Do dziesiąta płyta ladowała w koszu bo potrafił się zwieszać w połowie wypalania i pokazywał błąd. Potem napęd wraz z softem przełozylem do kompa w pracy. To samo. W koncu skołowałem nero6 i od tego czasu naped bryka aż miło. pozdro
  • #8 1156314
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    Ja polecam liteona mam sohw832-s kupiony w połowie wakacji jak na razie zero problemów nie zepsuł ani jednej płytki zarówno DVD jak i CD a nagrywam dość sporo jednych i drugich.
  • #9 1171871
    PePe996
    Poziom 15  
    Witam

Mam od ok. 2 miesięcy Liteona 1633 i jak na razie jestem pod każdym względem bardzo zadowolony (zapis, odczyt, hałas, itp.)

Pozdrawiam
  • #11 1171938
    Krist0
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam.

Polecam PIONEER lub NEC.

Pozdrawiam :).
  • #12 1171960
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    LiTeon 1653 jest gid, choć podobno od wersji 1633 różni sie tylko biosem.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat najlepszych nagrywarek DVD pojawiły się różne opinie dotyczące jakości, niezawodności i oprogramowania dołączanego do urządzeń. LiteOn, zwłaszcza modele 1633s, 1653 i SOHW832-S, jest często polecany ze względu na dobrą jakość nagrywania i niską awaryjność, choć niektórzy użytkownicy zwracają uwagę na hałas i problemy z kompatybilnością płyt. NEC ND3500A i NEC 3520 są wysoko oceniane za jakość wypalania, kompatybilność z odtwarzaczami oraz możliwość modyfikacji firmware, co pozwala na usunięcie ograniczeń regionu DVD i przyspieszenie ripowania. Samsung jest wymieniany jako tani i cichy napęd z dobrą korekcją błędów. LG GSA-4163B jest oceniany pozytywnie pod względem działania, jednak dołączone oprogramowanie bywa krytykowane i często zastępowane Nero 6. Pioneer jest również polecany, choć bez szczegółowych opinii. Problemy zgłaszane dotyczą hałasu, awaryjności, jakości dołączonego oprogramowania oraz kompatybilności płyt nagranych na niektórych modelach. Ogólnie rekomendowane są modele LiteOn, NEC, Samsung, LG i Pioneer, z naciskiem na dobór odpowiedniego oprogramowania do nagrywania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA