Poszukuje układ który bedzie sterował chłodzeniem (czyli wentylatorem) we wzmacniaczu audio, Jako ze zrobiłem tam 6 kanałow Przód i subwoofer 3xTDA7294 tył i srodek 3xLM3886, wszystko w jednej budzie musiałem zmniejszyc rozmiary radiatorów, Zasilacz 700W 2x38V po wyprostowaniu
Układ powinien sterowac tak aby przy niskich temp , wentylator nie chodził
wcale , przy wzroscie temp np 50 C, załaczał sie wentylator i chodził na wolnych obrotach a nastepnie wraz ze wzrostem temp zwiekszał obroty , moze byc skokowo, full obroty przy extremalnym graniu.
Powinien posiadac regulacje progu załaczania wentylatora , oraz histereze zeby nie szalał przy temp progowej,
Wentyl od kompa 12V 0.26A
Dobrze by było gdyby układ był zrobiony na elementach raczej dobrze dostepnych, bo układ z Giganta2000 z Elektora jest zrobiony na kosmicznych elementach wolałbym na stadardowych
MOze jakie linki do takich układzików
PS. Mam problemy z podniesieniem z biurka tego bydlaka
:smoke:
Układ powinien sterowac tak aby przy niskich temp , wentylator nie chodził
wcale , przy wzroscie temp np 50 C, załaczał sie wentylator i chodził na wolnych obrotach a nastepnie wraz ze wzrostem temp zwiekszał obroty , moze byc skokowo, full obroty przy extremalnym graniu.
Powinien posiadac regulacje progu załaczania wentylatora , oraz histereze zeby nie szalał przy temp progowej,
Wentyl od kompa 12V 0.26A
Dobrze by było gdyby układ był zrobiony na elementach raczej dobrze dostepnych, bo układ z Giganta2000 z Elektora jest zrobiony na kosmicznych elementach wolałbym na stadardowych
MOze jakie linki do takich układzików
PS. Mam problemy z podniesieniem z biurka tego bydlaka
:smoke: