logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-CA600X – podłączenie tuby 250W i tylnych głośników, schemat instalacji

mrtechno 20 Sty 2005 21:58 2658 4
REKLAMA
  • #1 1156297
    mrtechno
    Poziom 2  
    Witam.Na wstępie powiem że za bardzo nie znam sie na sprzęcia car audio. Proszę o pomoc. Mam w/w radyjko i tube 250w radio mam moc 4x50W. Moj samochód posiada oryginalnie wmontowane głośniki z przodu 2 na półce i z tyłu 2 + 2 (gwizdki?). Instalacja wygląda tak, że tylnie głośniki są ze wzmacniaczami tzn. podłanczam do radia tylko jeden kabel od jednego głośnika i już gra ten głośnik natomiast gdy włoze do radia płyte CD głośniki cichną grają tlko przy radiu, w kostce która tam jest nie moge znaleźść innego kabla który bedzie prowadził do głośnika jako -.
    Ale prosze o pomoc kto mi coś podpowie jak to wszystko popodłanczać ewentualnie pociągnąc nowe kable aby podłonczyć TUBE oraz aby graly tylne soprany na tylnych 2 pozostałych głośnikach mi nie zależy. jednym słowem chcę aby nikskim kosztem grało ładnie w aucie Mój nr g 1082015 prosze o pomoc, ktoś może mi pomorze jak przerobić,, lub po podłanczać sprzęt. Ewetualnie moge porobić fotki cyfrakiem do rozjaśnienia sprawy. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1156439
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Nie kombinuj tylko zrób po ludzku. Masz 2 wyjścia line out, jakiś wzmacniacz mono ok. 80W i już ładnie gra i buczy (jak na sony).
  • REKLAMA
  • #3 1156989
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Zgadza się. W tym zestawie trudno będzie uruchomić oryginalne głośniki tylne. Piszesz że są ze wzmacniaczami więc sądzę że to Audi. Jakbyś je demontował to jestem chętny. A taką kombinację jaką teraz masz trzeba koniecznie wyprostować. Albo doprowadzić do oryginału, co by było najlepsze jeśli chodzi o dźwięk a jeśli chcesz mieć sprzęt typu "dla oszołomów" to jak pisze kolega Leszek, przednie głośniki pod radio , tylne zmienić na typowe i jeśli już to tuba zasilane z osobnego wzmacniacza. Wzmacniacz do tuby jesli osobny to można go zasilić i podłączyć to tylnych głosników by pracował w trybie booster, tu nie jest potrzebne pełne pasmo i jakość.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 1157143
    mrtechno
    Poziom 2  
    Więc tak. Podlonczyc tylen glosniki normalnie tzn. pociągnac dwa kable do jednego i drugiego glosnika. A co do Tuby wzmacniacza jeszcze nie mam wiec prosze o porade tani dobry wzmacniacz do Tuby 250W i jak mam go podlonczyc, w radiu są dwa wyjscia pod wzmacniacz czy mam wzmacniacz podlonczyc w to wejscie a do wzmacniacza Tube?Bede musial przeciagnac kabel do wzmacniacza przez cale auto:( No i jeszcze jedno pytanie jak wezem np. glosniej muzyke czy np. nie zaczna harczec mi glosniki tylne a Tuba moze cicho grac? I ostatnie pytanie wzmacniacz musi byc zasilany z tego co wiem pradem z akumulatora, akurat mam w bagażniku kabel w którym jest non -stop prąd 12v jesli wzmacniacz bedzie podlonczony pod ten prad nie bedzie rozladowywal akumulatora?wzmacniacze maja jakis wlacznik i wylacznik czy wlancza sie automatycznie po wlonczeniu radia?
  • #5 1157287
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    NIe obraź się ale zabrałeś się za robotę o której nie masz pojęcia a do tego tak ją komplikujesz że ręce opadają.

Prznoszę ten temat do Początkujących licząc na to że ktoś będzie miał ochotę wyjaśnić Ci dokładnie jak to zrobić prawidłowo, zgodnie z zasadami.

SławeK
REKLAMA