logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Naprawa wzmacniacza cyfrowego B&O ICEpower 200ASC

potatoss 09 Sie 2012 15:02 2475 2
REKLAMA
  • #1 11191093
    potatoss
    Poziom 11  
    Witam. Czy jest tu ktoś, kto podejmie się próby naprawy w/w sprzętu? Jest to część panela z subwoofera CANTON. Panel oparty na wzmacniaczu cyfrowym Bang&Olufsen z serii ICEpower model 200ASC. Wzmacniacz + cały układ zasilania w jednym module (na jednej płytce wielowarstwowej, technalogia SMD). Oficjalny serwis B&O naprawy się nie podejmuje, ponieważ zawsze w razie awarii wymieniali całe moduły...
    Usterka powstała w wyniku uszkodzenia (przepięcia) w listwie zasilającej, do której subwoofer był podłączony. Po tym zwarciu sprzęt ogólnie działał, ale nie pracował poprawnie. Dźwięk był jakby zniekształcony a głośność sobie "falowała" - buczał sobie po cichu i czasami wskakiwało jakby pełne wzmocnienie...mało nie wyrwało głośnika z membrany... Po kilku próbach włączenia i wyłączenia sprzętu uszkodził się stopień końcowy wzmacniacza (tranzystory SMD 2N0640-AA507).
    Strasznie mi szkoda tego sprzętu, ponieważ subwoofer, który na nim zbudowałem "wyrywał z butów" każdego, kto go usłyszal...nie dość, że jakość dźwięku była rewelacyjna to jeszcze ta moc...coś pięknego! :)
    Tak więc czekam z niecierpliwością na pomoc fachowca "z prawdziwego zdarzenia"...sam jestem elektronikiem z kilkuletnim doświadczeniem, ale ten sprzęt to dla mnie czarna magia. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11209182
    marbry53
    Poziom 2  
    Witam

Chętnie pomogę Panu w naprawie wzmacniacza. Posiadam duże doświadczenie w temacie, ale pochodzę z Opola, więc proszę o informację, czy odległość nie stanowi problemu.Kontakt : marbry53(_at_)gmail.com
    www.amplicanor.pl
  • #3 20159857
    agateczka_19
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Jeśli problem dalej występuję chętnie pomogę.
    Zajmowałem się naprawą gwarancyjną wzmacniaczy panelowych do subwooferów Canton ( Pa50, Pa15, Icepower)
    Pośrednicze również w zakupie nowych paneli, oraz moduły B&O i części zamienne do tych wzmacniaczy.
    Zapraszam do kontaktu.
REKLAMA