logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kulumny Technicsa SV-CS7-70W opinie oraz wymiana głośnika niskotonowego.

ziomal100 22 Sty 2005 10:10 6443 9
REKLAMA
  • #1 1160005
    ziomal100
    Poziom 11  
    witam
    mam taki problem: chce kupic kolumny technicsa SB-CS7 70W.
    no i koles mi mowi ze jeden z basów charczy, chodzi mi o to czym moze to byc spowodowane i jak to naprawic i gdzie???
    oznaczenie głosnika TECHNICS EAS-18PL78A-T

i czy warto te glosniki kupic za 250 zł i czy są dobre

w załączniku te kolumny i ten felerny głosnik, wizualnie nic nie jest uszkodzone

dzieki za odpowiedz

Nie dodawaj gigantycznych obrazów!!
    Załączniki:
    • Kulumny Technicsa SV-CS7-70W opinie oraz wymiana głośnika niskotonowego. zmieniony i zmniejszony.jpg (32.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kulumny Technicsa SV-CS7-70W opinie oraz wymiana głośnika niskotonowego. hpim1480_145.jpg (45.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kulumny Technicsa SV-CS7-70W opinie oraz wymiana głośnika niskotonowego. 37742824.jpeg (195.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1160337
    piapia
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    Witam. Nie otwierałem tych duzych zdjec.

Lepiej daj go do fachowca ktory Ci go ładnie zregeneruje i nawet nie zauwazysz roznicy w dzwieku. 250zl za taki glosnik to ZŁodziejstwo ;-)
  • #3 1160346
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Złodziejstwo wygląda na to że ktoś przesadził z ceną. Za 250 złoty mógłbys sam złożyc podobne kolumny. Wygląda to raczej na wiekowego technicsa. To już lepiej w lombardzie kupić starego tonsila... za pół tej ceny...

Ktoś przesadził z cena a ktoś inny czyli Ty przesadził z wielkoscią obrazków...

Nie opłaca się głośniki są z Tajwanu, popularne sprzety typu SONY, Technics nie mają dobrego brzmienia.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 1160355
    ziomal100
    Poziom 11  
    to jest cena za dwie kolumny, nie sa zniszczone, wiec co radzicie?
    gdzie taniej kupie takie kolumny?
  • #5 1160365
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    NO ale patrz na to z innej strony. Jesli rekonstrukcja basu zakończy się niepowodzeniem , będziesz musiał wymienić oba głośniki na nowe, żeby były takie same. I to bedą musiały być dwa takie same w cenie około 150 złoty jeden i z 250 złoty robi się 550 złoty... Dokładasz troche kapuchy i masz Tannoy MX-1
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 1160391
    ziomal100
    Poziom 11  
    no to ja juz nie wiem sam co mam zrobic, chce sobie kupic jakies fajne kolumienki ( nie za duże ) takie 60, 70 W zeby ladnie cykały w moim malym pokoiku i myslalem ze te są dobre no bo to sprzet technicsa wiec myslalem ze dobre :(
    a co byscie w takim razie poradzili
    aha mam jakies 250 zł kaski
  • REKLAMA
  • #7 1161162
    piapia
    Poziom 24  
    :-) zle zrozumiałem, myślałem ze jeden glosnik w tej cenie.

Utarguj na 200zł, 50zł niech opusci na regeneracje. W tej cenie bedzie ciezko cokolwiek znalezc. Wygladaja bardzo ładnie, nie zniszczone, ciekawe jak graja ? ;-)
  • REKLAMA
  • #8 1161659
    Uzytkownik
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Witam,

Jakbys mial troche checi to za 250zl kolumienki dwudrozne by sie zlozylo. Glosniki sredniotonowe Tesli kosztuja 40-60zl a syczki taniej, zdecyduj sam.

POzdrawiam
  • #9 1161763
    ziomal100
    Poziom 11  
    no wlasnie dwodrozne czy trojdrozne,????????????????
  • #10 1162165
    piapia
    Poziom 24  
    Zostań przy dwu droznych, ale daj 2xglosniki mid-basowe. Masz duzo tego typu konstrukcji w dziale DIY.
    Na konstrukcje 3drozna nie ma sensu sie porywac. Dobranie glosnikow, litraż obudowy jest sprawa bardzo prosta, ale zrobienie dobrej zwrotnicy to juz czarna magia, bez urzadzen pomiarowych awykonalne.

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy kolumn Technics SB-CS7 70W z problemem charczenia głośnika niskotonowego oznaczonego jako TECHNICS EAS-18PL78A-T. Użytkownicy sugerują, że za 250 zł za dwie kolumny cena jest zawyżona, a naprawa głośnika u fachowca może być lepszym rozwiązaniem niż wymiana na nowy, który kosztuje około 150 zł za sztukę. W przypadku nieudanej regeneracji konieczna byłaby wymiana obu głośników, co podnosi koszty. Alternatywnie proponowane są kolumny innych marek, np. Tonsil lub Tannoy MX-1, które mogą oferować lepszy stosunek jakości do ceny. Porady dotyczą także konstrukcji kolumn – rekomendowane są kolumny dwudrożne z dwoma głośnikami mid-basowymi, gdyż konstrukcja trójdrożna wymaga zaawansowanej zwrotnicy i pomiarów, co jest trudne bez specjalistycznego sprzętu. Wskazano również, że głośniki Technics pochodzą z Tajwanu i nie zawsze gwarantują wysoką jakość dźwięku. Użytkownik dysponuje budżetem około 250 zł i szuka kompaktowych kolumn o mocy 60-70 W do małego pokoju.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA