Zoptymalizowany po Intela?
Jesli tak to to niema sesu aby udowadniac wydajnosc. To tak jakby F1 puscic do rywalizacji z Focusem na rajdziesz Szwecji. Mimo ze ma lepsze osiagi to i tak trasa bardziej pasuje Fordowi.
Nikt nie kupuje AMD jak dla mnie odpowiedzia na to jest przyklad mojego bylego liceum tam wszystkie kompy to Intel i Winy z officem. Wszelkie prace dotyczace procesorow dotyczyly tylko i wylacznie Intele nie wymagano nawet wiedzy o istnieniu alternatywy. Uczyli tam pseudo informatycy, dla ktorych informatyka to tylko ten win office i procek pentium (skad to sie wzielo dalej sa zaslepieni P MMX ? i mysla ze to co kiedys krolowalo dalej jest cool). Moze tez naklady na reklame w TV i gdzie sie da zaprocetowaly i dosszlo do tgo myslenie ze jak cos jest niby lepsze to trzeba za to wiecej zaplacic bo to sie sprawdza w 99% przypadkow dobrz ze jest ten 1%.
Co do dedykowanej platformy to odpowiada mi nForce mimo ze grafiki nvidi bym nie kupil (podobny byly mistrz, ktory oddal pole ATI; no ale teraz seria 6xxx wprowadza zamieszanie), mam wolny wybor co kupie sobie za mobo a ty skad wiesz ze te mostki Intela sa najlepsze i nikt nie zaprojektowal by lepszych. Pomysl malo fenomenalny.
gladzio75: nie tak ostro starym mistrza oddaj jakis chonor milczac o ich nieudolnosci

.
PS: To ze wiekszosc ludzi popelnia w moim mniemaniu blad to ich sprawa niemusze sie kierowac wyborem wiekszosci mam wlasne zdanie i rozum. Tymbardizej argument na zachodzie robia to czy tamto to malpowanie. Ludize na zachodzie niesa nazbyt rozgarnieci i z technika raczej na bakier (niestety takie mam zdanie o przecietnym uzytkowniku PC na zachodzie). Zapomniales drogi kolego mowiac o zachodzie o Aple to tez tam zadzi hehe wypada tez wspomniec jak powolujemy sie na zachud.