Witam. Mam napisany program do obsługi silników krokowych. Chcę aby taki sterownik posiadał przycisk ON/Stand-by ponieważ będzie on wyposażony w podświetlane przyciski i LCD. Próbowałem przed pętlą główną (w której są badane stany wejść portów) zastosować komendę bitwait po której znalazła by się komenda ustawiająca stan wysoki na porcie, który steruje poprzez tranzystor zasilaniem LCD i podświetlenia przycisków. Natomiast w pętli głównej zastosowałem JMP 0, ale mam mieszane odczucia co do tego sposobu. Może lepiej wykorzystać watchdoga? Zależy mi na tym aby podczas stand-by, mikrokontroler nie sprawdzał przycisków do sterowania silnikami tylko czekał na naciśnięcie i przytrzymanie przez 3s przycisku ON/Stand-by i wtedy załączał LCD, podświetlenie i sprawdzał stan przycisków sterujących silnikiem (a także przycisku ON/Stand-by) w pętli głównej. Oczywiście przejście do stanu stand-by także ma się odbyć po przytrzymaniu przycisku ON/Stand-by przez 3s. Mikrokontroler na jakim pracuję to ATtiny2313.