Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Ibiza 6L - Centralny zamek nie działa

Kuna85 23 Aug 2012 16:08 10245 2
    Kuna85
    Level 2  
    Witam, często zaglądam na to forum jednak dopiero teraz zakładam konto bo po przeczytaniu wszystkich tematów związanych z moją usterką zgłupiałem ;-)

Problem wygląda następująco:

Jakiś czas temu pilot od centralnego zamka przestał mi otwierać i zamykać drzwi, wymiana baterii nic nie pomogła, kodowanie go nie pomogło. Przez brak funduszy odpuściłem temat i otwierałem drzwi ręcznie z kluczyka. Jednak od jakiegoś tygodnia nie zamykają mi się w ten sposób drzwi anie nie aktywuje się atrapa alarmu (migająca dioda przy drzwiach kierowcy). Centralny zamek jak otwieram go przyciskiem wewnątrz otwiera i zamyka wszystkie drzwi. Do tego przy otwartych drzwiach nie świeci się światło w podsufitce, ani nie mam sygnalizacji dźwiękowej zapalanych świateł przy wyłączonym silniku i wyciągniętym kluczyku.

Ma ktoś pomysł co może być przyczyną tych usterek?
  • Helpful post
    pawel16150
    Level 30  
    Uszkodzone mikro włączniki w zamku drzwi. Zacznij od podpięcia pod komputer w celu odczytania błędów.
    Kuna85
    Level 2  
    Odkopuje temat ;-)

Dzięki za trafną diagnozę, do tematu usiadłem dopiero teraz bo ukręciłem bolec w zamku drzwi i nie miałem jak go zamknąć ;-) Co do pilota to się okazało, że po prostu się skończył więc dorobiłem sobie dwa nowe.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.