Witam.
Od dwóch dni próbuję zainstalować system Windows na następującym sprzęcie:
Procesor: Intel i5-650 3,20 GHz, 4MB Cache, LGA1156
Płyta główna: AsRock P67 Transformer
RAM: Kingston HyperX 8GB - KHX1600C9D3B1RK2/8GX (Goodram 4GB 1333 MHz)
Grafika: Gainward GeForce GTX260 (GeForce GTS 250)
Dysk: Seagate 500GB SATA (3 różne dyski)
Zaslacz: OZ 650W (Neotec Maximus 440W)
CD/DVD: 3 różne napędy
W nawiasach podałem sprzęt, który był podmieniany aby wykluczyć problem.
Niestety nic to nie dało.
W momencie ładowania instalacji Windows 7 występuje błąd i pojawia się blue screen. Analogiczna sytuacja ma miejsce w przypadku instalacji Windows XP (od SP1 do SP3) jednak pozwala ona jeszcze na format dysku i instalację systemu, podczas instalacji urządzeń pojawia się blue screen i błąd Fdc.sys i Intelppm.sys.
Próbowałem już wszystkiego m. in. w biosie płyty wyłączyłem praktycznie wszystko, jednak nic to nie dało. Cały czas nie ma możliwości instalacji Windows i to z rożnych płyt, jak również z pendrive'a.
Od dwóch dni próbuję zainstalować system Windows na następującym sprzęcie:
Procesor: Intel i5-650 3,20 GHz, 4MB Cache, LGA1156
Płyta główna: AsRock P67 Transformer
RAM: Kingston HyperX 8GB - KHX1600C9D3B1RK2/8GX (Goodram 4GB 1333 MHz)
Grafika: Gainward GeForce GTX260 (GeForce GTS 250)
Dysk: Seagate 500GB SATA (3 różne dyski)
Zaslacz: OZ 650W (Neotec Maximus 440W)
CD/DVD: 3 różne napędy
W nawiasach podałem sprzęt, który był podmieniany aby wykluczyć problem.
Niestety nic to nie dało.
W momencie ładowania instalacji Windows 7 występuje błąd i pojawia się blue screen. Analogiczna sytuacja ma miejsce w przypadku instalacji Windows XP (od SP1 do SP3) jednak pozwala ona jeszcze na format dysku i instalację systemu, podczas instalacji urządzeń pojawia się blue screen i błąd Fdc.sys i Intelppm.sys.
Próbowałem już wszystkiego m. in. w biosie płyty wyłączyłem praktycznie wszystko, jednak nic to nie dało. Cały czas nie ma możliwości instalacji Windows i to z rożnych płyt, jak również z pendrive'a.