logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beninca Bull 8: Brama cofa się o 15 cm po otwarciu - co może być przyczyną?

lukasz... 01 Wrz 2012 23:09 3687 4
REKLAMA
  • #1 11269788
    lukasz...
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam pytanie odnośnie w/w napedu. Napęd otwiera zamyka wszystko niby w porzadku, tylko czasami jest taki objaw:
    Przyciskam pilot brama sie otworzy calkowicie i zaraz zamyka okolo 15 centymetrow i staje. Czym moze byc zwiazany w/w objaw.
    Prosze o odpowiedz pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11273611
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    Wygląda na to, że przed osiągnięciem położenia "otwarta" napotyka jakiś opór. Sprawdź czy krańcówka nie jest za daleko ustawiona, ewentualnie zwiększ siłę w centrali
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • REKLAMA
  • #3 11309023
    lukasz...
    Poziom 7  
    Witam ponownie dziekuje za zainteresowanie.
    Ostatnio przyjrzalem sie dokladnie bramie.
    Mam jeszcze kilka pytan:
    Mysle ze ma to zwiazek z enkoderem.Brama sie otwiera i podczas zwalniania ostatnie kilka centymetrow czuje tak jakby opor nie wiem czy to ma zwiazek z hamowaniem elektronicznym, czy poprostu enkoder jest ustawiony za ,,czulo"
    Mam jeszcze pytanie czy to jest normalny objaw ze podczas zadzialania enkodera silnik zmienia kierunek czyli brama sie otwiera o 15cm mimo zadzialania fotokomorki?
    Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11309436
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    Po przecięciu fotek brama powinna się cofnąć do pozycji "otwarta". Taki ruch 15 cm w drugą stronę to objaw przeciążenia, wyłącz enkoder i sprawdź
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • #5 11399731
    lukasz...
    Poziom 7  
    Witam,
    Temat uwazam za zamkniety powodem byl wozek jezdny ktory ocieral o brame.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA