logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komunikat „zły blok” w DeviceHarddisk0D – diagnoza dysku po wymianie taśmy

marty1 05 Wrz 2012 15:18 981 6
REKLAMA
  • #1 11281086
    marty1
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    W podglądzie zdarzeń pojawia się czasem u mnie komunikat.
    W urządzeniu \Device\Harddisk0\D wystąpił zły blok.
    Wymieniłem taśmę, zasilacz ok. Być może to wina przegrzewania się dysku
    Wrzucam zrzut z hd tune Komunikat „zły blok” w DeviceHarddisk0D – diagnoza dysku po wymianie taśmy
  • REKLAMA
  • #2 11281156
    Kuba-93
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Jak widać po statusie po prawej wszystko jest ok w normie
  • REKLAMA
  • #3 11281184
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 11281188
    Kuba-93
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    W takim razie przepraszam. Do czego odnosi się w takim razie ta kolumna status?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 11281209
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 11282770
    marty1
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Ok. Najważniejsze dane mam już przegrane na płyty. Rzecz w tym aby komp podziałał jeszcze dwa tygodnie, bo obecnie nie mam czasu na inne sprawy. Rozumiem,że teraz to ruska ruletka- pochodzi tydzień albo dwa lata?
    Pochodzi!

Nawiasem mówiąc takich maszynek już nie produkują. IBM S50 Think Centre z 2005 roku. Jeszcze pod egidą IBM, nie chiński IBM-Lenowo. Tylko desktop P4 3,2 GHz, ale o wa! 12 h/d dzień w dzień. W giery nie ciupałem, ale 50 MB mapki się robiło. Fakt, dbałem o niego. Zawsze czysty-softwarowo i fizycznie, zero kurzu, dobre chłodzenie itd.
    Odchodzę od tematu, ale takiej stabilności systemu (oryg. XP prof), ergonomii wykonania budy, ułożenia bebechów- nic nie lata-wszystko przemyślane nie widziałem nigdy i chyba nie zobaczę. Znajomi wymienili komputery od 2005 roku ze dwa razy i bynajmniej nie dlatego, że grają w gry, he.
    Pozdrawiam !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatem o błędzie na dysku twardym, wskazując na zły blok w urządzeniu DeviceHarddisk0D. Po wymianie taśmy i sprawdzeniu zasilacza, podejrzewa przegrzewanie się dysku. W odpowiedziach pojawiają się różne opinie na temat statusu dysku, z sugestiami, że błędy C5 Data mogą wskazywać na problemy. Użytkownik informuje, że ważne dane zostały już zabezpieczone, a komputer, IBM S50 Think Centre z 2005 roku, powinien działać jeszcze przez krótki czas.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA