logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG No Frost Air flow - Chłodziarko zamrażarka nie chłodzi ani nie mrozi

waldisvc 12 Wrz 2012 23:51 1569 2
REKLAMA
  • #1 11305520
    waldisvc
    Poziom 10  
    Ocena: 36
    Witam
    Posiadam kilkuletnią chłodziarko-zamrażarkę LG no Frost multi air flow. Problem mój polega na tym, że urządzenie to pracuje kilka godzin non stop i w zamrażarce jest cały czas temp. 0 st., a w chłodziarce temp. +10st. Po ogólnych oględzinach doszedłem do wniosku, że jeśli są takie objawy to wygląda na zużycie czynnika chłodzącego. Dodam że urządzenie ma panel sterowania z regulatorem manualnym ze wskaźnikiem na diodach LED. Znalazłem w niej również dwa czujniki NTC. Jeden jest to termistor wyglądający jak rezystorek, a drugi czujnik zalany białą obudową. Pytanie moje jest jaką pełnią rolę każdy z tych czujników osobno? Bo z tego co mi wiadomo pełnią rolę czujnika temperatury, a termostat służy do ustawienia poziomu temp. chłodzenia. A drugie pytanko co może być przyczyną takiego zachowania chłodziarko-zamrażarki? Dodam że sprzęt ten został mi przywieziony do sprawdzenia i jest już po gwarancji. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny i z góry dziękuję. Zamieszczam w załączniku fotkę tego czujnika co się w niej znajduje.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Moderowany przez skryn:

A ja proszę następnym razem pisać staranniej. W przeciwnym razie posty będą usuwane. Ten post jeszcze sam poprawiłem, ale następnych poprawiać już nie będę!

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11305541
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3363
    waldisvc napisał:
    Po ogólnych oględzinach doszedłem do wniosku że jeśli są takie objawy to wyglada na żużycie czynnika chłodzącego.
    Blisko; czynnik chłodniczy się nie zużywa. Może się ulotnić przez nieszczelność lub jego obieg może być niedrożny; i to jest
    waldisvc napisał:
    przyczyną takiego zachowania chłodziarko-zamrażarki.
    Sterowanie zostaw w spokoju.
REKLAMA