Witam ponownie. Widzę, że jednak nie wszystkie moduły sprzedałeś

Mi udało się dorwać takowy na Allegro za 46zł. i też już trochę kombinuje.
Ale powracając do tematu. Myślę, że należy zrobić tak:
-oczywiście na obydwu kompach musi działać Bluetooth,
-na każdym z nich otwórz <My Bluetooth Places>, dalej <My Device> a teraz prawym klawiszem myszy na <My Network Adccess>,
-jeżeli <My Network Access> jest ustawiony na <Disable> to przestaw na <Enable>, powinien zniknąć czerwony krzyżyk,
-jeszcze raz prawym klawiszem myszy i wybierz <Properties>, i ustaw tam na <Allow other devices to create private network with this computer>, oraz <Startup automatically> trochę powyżej,
-wybierz jeszcze w tym oknie <Configure Network Adapter> i ustaw stały adres IP dla jednego kompa np. 10.1.1.2 a dla drugiego 10.1.1.3 i maska oczywiście 255.255.255.0,
-i z konfiguracją to już powinno być wszystko.
Teraz wybierz <Quick connect> z ikonki obok zegarka, dalej <Network Access> i <Find devices>. W oknie które się otworzy kliknij na <Refresh> i powinno znaleźć drugiego kompa. Być może będą potrzebne jeszcze jednorazowe wprowadzenia PINów. Jak kompy się połączą, to ikonka obok zegarka powinna zrobić się niebieska "wewnątrz".
Tak to wszystko powinno chyba wyglądać. Opis zrobiłem na podstawie doświadczenia z łączeniem się z telefonem i zestawem słuchawkowym, a oprogramowaniw w wersi 1.3.1. Spróbuj coś zdziałać, chętnie pomogę aby też dowiedzieć się jak postawić sieć na Bluetooth.