logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować sieć Bluetooth między dwoma komputerami z modułami MSI MS6968?

YR1 26 Sty 2005 11:57 8258 4
REKLAMA
  • #1 1169611
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Jak połączyć 2 kompy na modułach MSI MS6968?
    Oprogramowanie producenta posiadam.
    Jeśli ktoś to robił, to proszę o opis, najlepiej krok po kroku.
    YR1
  • REKLAMA
  • #2 1185809
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Witam ponownie. Widzę, że jednak nie wszystkie moduły sprzedałeś :-) Mi udało się dorwać takowy na Allegro za 46zł. i też już trochę kombinuje.

Ale powracając do tematu. Myślę, że należy zrobić tak:
    -oczywiście na obydwu kompach musi działać Bluetooth,
    -na każdym z nich otwórz <My Bluetooth Places>, dalej <My Device> a teraz prawym klawiszem myszy na <My Network Adccess>,
    -jeżeli <My Network Access> jest ustawiony na <Disable> to przestaw na <Enable>, powinien zniknąć czerwony krzyżyk,
    -jeszcze raz prawym klawiszem myszy i wybierz <Properties>, i ustaw tam na <Allow other devices to create private network with this computer>, oraz <Startup automatically> trochę powyżej,
    -wybierz jeszcze w tym oknie <Configure Network Adapter> i ustaw stały adres IP dla jednego kompa np. 10.1.1.2 a dla drugiego 10.1.1.3 i maska oczywiście 255.255.255.0,
    -i z konfiguracją to już powinno być wszystko.

Teraz wybierz <Quick connect> z ikonki obok zegarka, dalej <Network Access> i <Find devices>. W oknie które się otworzy kliknij na <Refresh> i powinno znaleźć drugiego kompa. Być może będą potrzebne jeszcze jednorazowe wprowadzenia PINów. Jak kompy się połączą, to ikonka obok zegarka powinna zrobić się niebieska "wewnątrz".

Tak to wszystko powinno chyba wyglądać. Opis zrobiłem na podstawie doświadczenia z łączeniem się z telefonem i zestawem słuchawkowym, a oprogramowaniw w wersi 1.3.1. Spróbuj coś zdziałać, chętnie pomogę aby też dowiedzieć się jak postawić sieć na Bluetooth.
  • REKLAMA
  • #3 1186475
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Jak złożę drugiego kompa to pokombinuje. Kiedyś robiłem takie łącze na 2 innych modułach. Działało do 30m w terenie zamkniętym.
    Odezwę się i opisze moje doświadczenia napewno.
    YR1
  • REKLAMA
  • #4 1193539
    sawitar
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Ja mam "Network Access" ustawiony na "Allow other computers to access my Lan..." dzięki nie wyświetla mi ikonki o braku połaczenia sieciowego gdy nikt nie jest połącżony przez bluetooth.
  • #5 5978584
    grandes1985
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam

mecze sie juz drugi dzien i pomalu wymiekam;D

nie moge znalezc tych opcji o ktorych piszecie <My Network Adccess>,

adresy IP powpisywalem , pakiety na jednym i na drugim kompie sie wysylaja lecz żaden nie odbiera pakietow :/ Co robie nie tak??
REKLAMA