logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przedłużacz VGA - monitory oddalone od komputerów o 10...12m

luksz1 16 Wrz 2012 15:26 2391 4
REKLAMA
  • #1 11316822
    luksz1
    Poziom 1  
    Witam
    Muszę postawić monitory w innym pomieszczeniu niż jednostki centralne. Cztery komputery na odległość 10 metrów i dwa na 12 metrów, wraz z klawiaturami i myszkami. Proszę o podpowiedź jakim sposobem to zrobić. Kable VGA takie długie z tego co wiem to nie zdają egzaminu. Czy jest jakiś inny sposób?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11316869
    Dj Haker

Poziom 35  
    Ocena: 99
    Można eksperymentalnie spróbować własny kabel VGA - dwa kable skrosowane i wtyczki D-Sub. W szkole w kilku pracowniach był tak podłączony projektor do tablicy multimedialnej i zdawało to egzamin.
    Konto firmowe:
    Odzyskajdane.info
    Aleja Kijowska 24, Kraków, 30-079 | Strona WWW: https://odzyskajdane.info
  • REKLAMA
  • #4 11322188
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    Chętnie bym to zobaczył (efekt na ekranie) - np. wpływ jednego koloru na drugi, ostrość, odbicia itd. przy przesyłaniu sygnału z wyjścia "single-ended" jak VGA po skrętce bo jak rozumiem:
    Dj Haker napisał:
    dwa kable skrosowane
    to dwie skrętki (nie wiem po co krosowanie) a one są przewidziane do przesyłu sygnału różnicowego.
  • #5 11322430
    Dj Haker

Poziom 35  
    Ocena: 99
    WojtasJD napisał:
    Chętnie bym to zobaczył (efekt na ekranie) - np. wpływ jednego koloru na drugi, ostrość, odbicia itd. przy przesyłaniu sygnału z wyjścia "single-ended" jak VGA po skrętce bo jak rozumiem:
    Dj Haker napisał:
    dwa kable skrosowane
    to dwie skrętki (nie wiem po co krosowanie) a one są przewidziane do przesyłu sygnału różnicowego.

Chodziło mi oczywiście o skrętkę.

Przy niższych rozdzielczościach jest ok. Do HD to się nie nadaje :D
    Konto firmowe:
    Odzyskajdane.info
    Aleja Kijowska 24, Kraków, 30-079 | Strona WWW: https://odzyskajdane.info
REKLAMA