logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy Grand GO4 126 - migające diody i blokada drzwi po praniu

Ameba92 18 Wrz 2012 18:42 3612 3
REKLAMA
  • #1 11324030
    Ameba92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, w mojej pralce od jakiegoś czasu, po zakończeniu prania, migają dwie diody: "pranie intensywne" i kontrolka pozostałego czasu na 90minutach. Migają one 14 razy jednocześnie później przerwa i tak w kółko. Sam cykl prania przechodzi prawidłowo, płucze i wybiera wodę, jednak nie otwiera drzwiczek automatycznie po skończeniu prania, w tym celu muszę wyłączyć ją pokrętłem. Co powinnam sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 11327520
    karol1996
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Witam
    Ameba92 napisał:
    jednak nie otwiera drzwiczek automatycznie po skończeniu prania, w tym celu muszę wyłączyć ją pokrętłem.

Mi się wydaje, że tak powinno być...
    Ameba92 napisał:
    po zakończeniu prania, migają dwie diody: "pranie intensywne" i kontrolka pozostałego czasu na 90minutach

a to może oznaczać koniec prania.

Pozdrawiam,
    Karol
  • REKLAMA
  • #3 11330183
    Ameba92
    Poziom 2  
    Niestety ale nie ;/ Ten problem wystąpił jakiś czas temu, wcześniej drzwiczki zwalniały się z tej blokady po ok. minucie i dały normalnie otworzyć, teraz tak się nie dzieje. A kontrolki też migają nie te. Po normalnie skończonym praniu powinny świecić "stop" i czas na 0.

Niby problem błahy, ale nie chcę zaniedbać, bo może to jednak coś poważniejszego?
  • #4 11390570
    Ameba92
    Poziom 2  
    Problemem okazała się być przepalona grzałka, wymiana pomogła, diody już nie migają.
    Problem rozwiązany.
REKLAMA