logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy Grand GO4 105/106 - migające lampki i zatrzymanie na płukaniu, co robić?

1pz 14 Paź 2011 14:42 3038 2
REKLAMA
  • #1 10026543
    1pz
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Czy ktoś wie, co może się dziać, gdy na płukaniu nagle wszystko się zatrzymuje i zaczynają migotać lampki: 90' i lampka intensywnego prania? Migają w seriach po 3 błyski z dłuższą przerwą. Po zatrzymaniu programu i przełożeniu na odwirowywanie lub wyciąganie wody wybija bezpiecznik w skrzynce; po jego włączeniu pralka podejmuje pracę do momentu, w którym znowu wszystko się zatrzymuje, a lampki ponownie zaczynają migać. W instrukcji nie ma słowa na temat migających lampek.
  • REKLAMA
  • #2 16992186
    mark54
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witaj

Czy udało ci się ustalić jaka była przyczyna usterki ?
    Mam to samo i nie wiem o co chodzi...
    Przy czym nie mam problemu z wybijaniem bezpiecznika.
  • #3 16992278
    1pz
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Nie pamiętam dokładnie, ale w grę mogą wchodzić dwie usterki (oczywiście najpierw trzeba sprawdzić czy nie jest zatkany filtr):
    1. uszkodzona grzałka (niedawno miałem wymienianą grzałkę z przebiciem na masę, i co ciekawe, nie wybijało różnicówki, ani bezpiecznika).
    2. uszkodzony programator - wymieniałem go, choć nie pamiętam już, czy przy tej właśnie usterce.
    Innych uszkodzeń nie mogę sobie przypomnieć, ale przyczyną większości różnych dziwnych zachowań pralki jest właśnie przepalona grzałka.
REKLAMA