logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba u300-153 - Opera padła i nie chce się uruchomić ponownie

pulek2 02 Paź 2012 00:33 1623 4
REKLAMA
  • #1 11368370
    pulek2
    Poziom 10  
    Witam. Mój problem polega na tym iż 2 dni temu pracowałem na komputerze normalnie wieczorem po przyjściu z pracy, gdy zasnąłem laptop dalej był włączony, ale nikt w nocy z nim nic nie robił. Po przebudzeniu się i chęci włączenia przeglądarki Opera (12.02) pojawia się okno wyboru typu (kontynuuj sesję, rozpocznij ze stroną główną itd.). Gdy dają którąkolwiek z opcji to albo Opera się włączy i zaraz zatnie, albo się w ogóle nie chce włączyć. Patrząc do Menedżera zadań Windows (XP) proces ma tylko jakieś 30 000 K, gdzie zwykle miał ponad 100 000 K, czyli coś jakby się nie chciało odpalić. Próbowałem odinstalować przeglądarkę razem z folderem na dysku, gdzie była zainstalowana i zainstalowałem starszą wersję 11.64, ale dzieje się dokładnie to samo bądź też pokazuje okienko błędu z możliwością wysłania raportu i że ostatnią włączoną stroną był facebook.com (bo tak było).
    Proszę o pomoc, bo rozpoczął się rok akademicki, a ja potrzebuję pracować z laptopem. Nie trawię innych przeglądarek niż Opera.
  • REKLAMA
  • #2 11368440
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3512
    Inne przeglądarki jak FF czy Chrome działają normalnie? Jeżeli nie to:

Ściągnij stąd:
    http://www.memtest.org/#downiso
    Rozpakuj, nagraj obraz na płytę i uruchom z niej komputer. Możesz takze sściągnąć wersję na pendrive.
    (dwa przejścia programu).

Daj screen z CrystalDiskInfo.

SPOSÓB WKLEJANIA GRAFIKI
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
  • REKLAMA
  • #3 11368696
    pulek2
    Poziom 10  
    Inne przeglądarki nie mają takiego problemu.
  • REKLAMA
  • #4 11368970
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Możesz odinstalować Operę, a potem usunąć wszystko co zostało. Uprzedzam, że nie zachowają się dane typu historia, hasła, ulubione, paski, przyciski, szybkie wybieranie itp.

Po deinstalacji opróżnij katalogi:
    C:\program files\opera
    C:\documents and settings\*nazwa twojego profilu*\dane aplikacji\opera
    C:\documents and settings\*nazwa twojego profilu*\ustawienia lokalne\dane aplikacji\opera

Do zobaczenia powyższych katalogów będziesz musiał włączyć widok plików ukrytych.
  • #5 11369334
    pulek2
    Poziom 10  
    Historia i hasła raczej mi są niepotrzebne i cała reszta. Poza tym zakładki mam zapisane w Opera Link, także ściągnę je sobie później z serwera. Dam znać czy coś poradziło

Dodano po 58 [minuty]:

masterten, dzięki wielkie, zapomniałem właśnie o folderze Ustawienia lokalne i w nim Dane aplikacji. Gdy wcześniej wywaliłem całą resztę to problem się pojawiał nadal. A teraz wszystko już jest okej.

Problem rozwiązany - temat do zamknięcia
REKLAMA