logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LINDE H18T-03 nie reaguje na pedały jazdy, mruga kontrolka błyskawicy po naprawie

damian88bydzia 02 Paź 2012 00:43 4566 5
REKLAMA
  • #1 11368386
    damian88bydzia
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

Mam problem z Linde H18T-03

Zaczynając od początku

1. W piątek zaczęły się problemy z odpalaniem, aż w końcu się nie dało go odpalić!
    - Okazało się że cewka nie otwierała elektrozaworu, wymieniłem cewkę na nową i dalej było problem. Sprawdziłem kable okazało się że kabel plusowy od cewki miał 8 volt, a powinien mieć 12.
    - Nie wiem dlaczego było 8 volt! poprowadziłem nowy kabel z cewki zapłonu i po przekręceniu stacyjki odpalił.

2 Kolejnym problemem był cieknący zawór ciśnieniowy pod pedałem hamulca. Wymontowałem go w piątek, w sobotę wymieniłem uszczelniacz górny i w poniedziałek zamontowałem.

3 Wszystko złożone próba odpalenia. Odpalił, ale mruga kontrolka po prawej na końcu (błyskawica) i brak reakcji na naciskanie pedałów jazdy (przód i tył).

Obecnie odpala, ale nie ma jazdy. Nic się nie dzieje, nawet silnik nie wchodzi na obroty.

Co robić, co sprawdzić???

Proszę o pomoc. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 11373759
    damian88bydzia
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mam podejrzenie ze to układ sterowania (moduł) jest uszkodzony. Nie posiadam specjalistycznego programu do diagnozy.

Proszę o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #3 11464187
    LYSY81222
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam
    Kolego w tych wózkach nie można puszczać sobie kabelka od tak sobie pomijając układy sterowania silnikiem jak i jazdą.
    Podpowiem tylko tyle, że musisz wezwać serwis bo sam nic nie wskórasz.
    Mogę jedynie zaproponować ludzi z jednej z elbląskich firm zajmujących się wózkami Linde, nazwy jednak podać nie mogę.
    życzę powodzenia w naprawach
  • REKLAMA
  • #4 12321693
    pawexx
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    witam wracam do tematu bo sam mam taki problem co było uszkodzone lub po czym wystartował proszę o odpowiedź pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 13905024
    misiuikotek
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    w przypadkach kiedy miga kontrolka czerwony piorun oznacza tylko awarię układów elektronicznych wózka przeważnie siada sterownik koło aku. Już kilkadziesiąt naprawiłem z powodzeniem ale większośc potrzebuje programu serwisowego do diagnozy z czym nie ma problemu
  • #6 19858367
    pawexx
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    Wiem ze stary temat lecz może to sie komuś przyda . W starych wózkach linde w sterowniku ecu są rezystory nisko-omowe ceramiczne dopinane do zaworów i jeśli ulegnie on uszkodzeniu może migać piorun nie dając uruchomić silnik lub jeśli odpala sterować hydrauliką
REKLAMA