logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wózek Linde E18P 48V-po włączeniu zasilania nic nie działa

sharky13 23 Cze 2009 09:39 3496 2
REKLAMA
  • #1 6691707
    sharky13
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam
    Poszukuję dokumentacji do wózka linde E18P 48V mam go naprawić.
    Po włączeniu zasilania nic nie działa nawet nie włączają się styczniki.
    Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 47 [minuty]:

Może dokładniej opisze co się dzieje to ktoś może od razu wpadnie co może być przyczyną dysfunkcji wózka.
    Po załączeniu zasilania zapalają się wszystkie kontrolki i potem gasną jedynie świeci wskaźnik naładowania baterii po naciśnięciu pedału przyśpieszenia przód/tył nie załączają się ztyczniki, do modułu tranzystorowego dołączone są dwa tranzystory połączone równolegle podobno to rozwiązanie jest dobre i działała na innym wózku.
  • REKLAMA
  • #2 6694758
    mkos1
    Poziom 30  
    Ocena: 132
    Sprawdź na początek (przynajmniej ja od tego zacząłbym) może styk na fotelu kierowcy.
    Możliwe, ze elektronika nie "widzi" operatora na wózku i wówczas nie ma prawa załączyc się cokolwiek.
  • #3 6696046
    sharky13
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Styk na fotelu jest podobno na czas naprawy ominięty, sterownik jest dobry był sprawdzany na innym wózku, tranzystory są nowe. Wózek ten posiada osobne pedały do jazdy do tyłu i do przodu, zadajnik (potencjometr) pasuje do podobnego wózka ze zmianą kierunku jazdy w kierownicy zastanawia mnie czy to jest dobry układ bo skąd sterownik ma wiedzieć który stycznik trzeba załączyć do przodu czy do tyłu. Jeszcze jedno czytałem schemat z wózków E12,E15,E16 które kiedyś umieścił kolega mkos1 czy w tych wózkach przypadają na jeden silnik dwa styczniki, bo w tym E18 są tylko dwa od kierunku jazdy i jakieś dwa mniejsze.

Dodano po 25 [minuty]:

Dlaczego niektóre styczniki mają podwójne zasilanie ?
REKLAMA