Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:W jakim celu dałeś R2?
Cytat:Na schemacie nie masz podłączonego pinu Vcc do Vcc, w konsekwencji na PCB także nie
Laik90 napisał:Cytat:W jakim celu dałeś R2?
Znalazłem taki sposób podłączenia na stronie http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/04/minimalne-podlaczanie-pinow.html
ale fakt, przegapiłem że jest tam 330Ω a nie 10kΩ
Laik90 napisał:Cytat:Na schemacie nie masz podłączonego pinu Vcc do Vcc, w konsekwencji na PCB także nie
Tu muszę Ci bardzo podziękować za moje lekko mówiąc niedopatrzenie. Przez tak głupi błąd na pewno zmarnował bym bardzo dużo czasu sprawdzając połączenia na płytce
Cytat:Ok a więc usunę diodę i rezystor. I biorę się za poprawianie PCBAlbo więc wyrzuć ten R2 i diodę pozostawiając jedynie R1, albo dodaj kondensator, a R2 zmień na 330Ω.
Laik90 napisał:Uszkodzeniu uległa synchronizacja pomiędzy schematem i płytką. Wówczas mogą pojawić się rozbieżności pomiędzy schematem i płytką (błędy na płytce). Po narysowaniu schematu i przełączeniu się do edytora płytek dalsza praca musi się odbywać przy uruchomionym jednocześnie edytorze schematów i płytek.Czasem coś nabroję i wyskakuje mi komunikat "Board and Schematic are not consistent!..." wtedy muszę rysować całą płytkę od nowa. Jest na to inny sposób?