Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 323F 1.5 - Nierówna praca i Szarpanie Silnika

Slawek323f 04 Oct 2012 21:11 9618 4
    Slawek323f
    Level 2  
    Witam, jestem tutaj nowy i Proszę o wyrozumiałość, zwracam się do was z pomocą gdyż 2 miesiące temu kupiłem Mazde323f naprawdę super auto lecz dręczy mnie jeden problem który tkwi w silniku i nie mogę go rozwiązać, czytałem już wiele tematów lecz nigdy nie zgadza się to z moim i dlatego zdecydowałem się założyć temat, :) a więc podczas jazdy tym autem gdy chcemy przyspieszyć np. z 4 biegu przy 60 km/h czuć takie szarpanie całym autem tak jakby jeden cylinder nie szedł równo, na wolnych obrotach to samo widać jak skubie silnikiem dzieje się to równierz na wolnych obrotach jak i na kazdym biegu przy obciążeniu na filmiku słychać jeszcze dziwny dźwięk który słychać z aparatu zapłonowego równo z tym "tyknięciem" szkubie silnikiem, wymieniłem kopułkę i nic nie dało, i przy odpalaniu trzeba długo kręcić. Nagrałem filmik jak to wszystko wygląda. Mazda 323F 1.5 16v 1996

FILMIK:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U43b0uCBxQU
    mario1004
    Level 11  
    ja zaczynał bym od świec ,kabli potem kopułka ale oczywiście komplet z palcem,a jeśli to nie pomoże to przepływka lub sonda
    jarciu_11
    Level 20  
    Najpierw wymień te poklejone izolacją kable zapłonowe
    Misiek_1994
    Level 13  
    Sprawdź poziom oleju w silniku, wiele osób o tym zapomina. Sprawdź czy olej nadaje sie do wymiany. Na zimnym silniku wyciągasz bagnet i olej z bagnetu dajesz na czubek palca wskazującego, jak olej będzie się rozjeżdżał między liniami papilarnymi to lepiej go wymień.
    Slawek323f
    Level 2  
    Usterka Naprawiona!, Kable WN do Wymiany, wymieniłem i wszystko gra.