kolego Dr_aus. na wstepie Michalowi zalezy na czyms stosunkowo tanim i cos gdzie moze popracowac swojimi rekami " podlubac w drewnie" firma pol audio ma naglosnienie supcio, protektory z tego kozystaja. i co z tego...? teraz dam ci maly przyklad. kolumna tp118 w pol audio kosztuje prawie 2,5tys. ja taka sama zrobie za 1500zl-1600zl na tym samym glosniku, sprzynia tak samo wykonana, a ze nie bedzie napisu na raczkach pol audio, no coz.... przykro mi. tym bardziej jesli chodzi o dyskoteke. basy wcale nie musza byc wykanczane, drogimi zreszcza zbednymi elemetami. kolejna zecz. gorki. na taka sale wystarcza do normalnego grania. a co do protektorow niewiem czego sluchasz ale w tych clubach jest zaglosno. jak mialem 18 lat. podobalo mi sie to. ale nikt zdrowy na chwile obecna niema ochoty wychodzic z lokalu nad ranem i dwa dni dochodzic do siebie, bo nic nie slyszy. moge ci wymienic multum klubow gdzie naglosnienie jest jeszcze o polowe mniejszej kofiguracji, poskladane totalnie bez sesu i gra to jakos. wies slyszy muzyke wies sie bawi. owszem standarty rosna, ale i tak dyskoteki nie sa poto zeby sie bawic, nie do konca. faceci szukaja lasek i na odwrod. na parkiet tez musza zachaczyc w poszukiwaniach. a kolejna sprawa ta sala znowu nie jest takim molochem. za 80tys to mozesz naglosnic plener na 2tys osob, na naglosnieniu pol audio!!! i to tych calkiem kupionych, nie poskladanych samemu. pozdrawiam
Dodano po 7 [minuty]:
20kw. o prosze troszke!!! wiesz jakiej wielkosci jest spodek...? w KATOWICACH. pol audio na tago molocha dali 48dolow po 700w. czyli okolo 34KW na doly. biorac pod uwage ze twoje 20kw to calos, a basy zawsze sa mocniejsze zakladam ze okolo 12-14KW to same doly. zastanow sie ile osob wchodzi do SPOTKA!!! 1200 hm.. 3000hm.. 10000tys..? hm.. zastanow sie jakie historie napisales.