logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVR911 ISP Programmer - działanie z ATiny2313 i ATMega48, instalacja, uruchamianie

Nawigator 28 Sty 2005 14:45 1990 0
REKLAMA
  • #1 1176273
    Nawigator
    Poziom 33  
    Ocena: 159
    Witam kolegów,
    na stronie Atmela http://www.atmel.com/dyn/products/app_notes.asp?family_id=607 jest nota aplikacyjna AVR911 zawierająca opis w pdf oraz program exe plus źródła spakowane w zipie interesującego mnie programatora na port szeregowy COM. Jest to jakby nowsza wersja znanego AVR910. Polecany jest ten programator zwłaszcza do zastosowań produkcyjnych, przy większej partii procesorów do zaprogramowania. Ma on współpracować z nowym Studio4 lub samodzielnie. Moja prośba o wymianę doświadczeń do kolegów którzy uruchomili i używają ten programator, zwłaszcza z nowymi ATiny2313 lun ATMega48 i zwłaszcza jako samodzielny na drugim komputerze:
    - Czy działa z programatorem opisanym w AVR910 na procesorze AT90S1200 czy wymaga to jego przeróbek
    - O co chodzi z możliwością uruchamiania go z linii poleceń i dlaczego jest to takie pożyteczne, jakie są zalety takiej obsługi
    - Jak zainstalować, w jakich folderach ten program i opisy w formacie .xml poszczególnych procesorów z których korzysta program, o co chodzi z tymi folderami i automatyczną aktualizacją
    - Jak podać ścieżkę PATH do uruchomienia cyklu programowania i jak zrobić plik batch który jak rozumiem ma zawierać polecenia dla programu i co ma on wykonać
    - Jak skonfigurować program żeby można go odpalać w ustalonej kolejności za pomocą jednego klawisza. Są to oczywiście pytania z zakresu DOSa ale nie jestem w tym mocny i krótki instruktaż zawodowego komputerowca przydałby się wszystkim na tym forum.

Pozdrawiam i liczę na rzeczowa dyskusję, N-r.
  • REKLAMA
REKLAMA