Witam,
szukam sterownika PLC do 500zł, który będzie miał min 4 wejscia i wyjście COM.
Na wyjściu COM chciałbym odbierać i zapisywać w bazie, które wejście zostało włączone.
na sterownik muszę mieć gwarancje i fakturę, więc używane odpadają cena to najlepiej 500zł.Dane muszą być wysyłane przez port COM RS232 do komputera.
Zastanawiam się jeszcze na zwiększenie ceny do 800zł, więc można też podać propozycje w tej cenie.
Sterownik ma być używany do wykrywania otwarcia bram(4), i przez port RS232 mają być odebrane dane która brama została otwarta i zapisane w bazie danych.
Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje wykrywania otwarcia bramy i zapisywania do bazy mssql, to chętnie poczytam.
na sterownik muszę mieć gwarancje i fakturę, więc używane odpadają cena to najlepiej 500zł.Dane muszą być wysyłane przez port COM RS232 do komputera.
Zastanawiam się jeszcze na zwiększenie ceny do 800zł, więc można też podać propozycje w tej cenie.
Sterownik ma być używany do wykrywania otwarcia bram(4), i przez port RS232 mają być odebrane dane która brama została otwarta i zapisane w bazie danych.
Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje wykrywania otwarcia bramy i zapisywania do bazy mssql, to chętnie poczytam.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy sterowniki, które zostały tu zaproponowane mogą wysłać dane po rs232 od razu po pojawieniu się sygnału na wejściu, żebym ja nie musiał cały czas sprawdzać z aplikacji na komputerze, czy są jakieś sygnały na wejściach sterownika, wolałbym obsłużyć tylko zdarzenie przyjścia danych na port rs232.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy sterowniki, które zostały tu zaproponowane mogą wysłać dane po rs232 od razu po pojawieniu się sygnału na wejściu, żebym ja nie musiał cały czas sprawdzać z aplikacji na komputerze, czy są jakieś sygnały na wejściach sterownika, wolałbym obsłużyć tylko zdarzenie przyjścia danych na port rs232.
Sterownik SU 1.2 (z firmy E-TRONIX) można tak zaprogramować aby po pojawieniu się sygnału na wejściu cyfrowym, wysyłał dane po RS 232.
Swego czasu zakupiłem sobie sterownik xLogic i wyszło mnie to troszkę ponad 300zł za wersję z 8 wejściami, a widziałem, że są jeszcze mniejsze. Mój ma 2 COMy (w tym 1xRS232).
Oprogramowanie ściągnąłem sobie ze strony producenta jeszcze zanim kupiłem, więc jak już go dostałem, to byłem w nim oblatany:P W sumie wygląda podobnie do LogoSoftu Siemensa^^
✨ Użytkownik poszukuje sterownika PLC do 500 zł z minimum 4 wejściami i wyjściem COM, który umożliwi odbieranie i zapisywanie danych o aktywacji wejść. Proponowane modele to S7-200 CPU 221 oraz Festo FEC FC30/FC34, które są dostępne na rynku wtórnym. Użytkownik preferuje nowe urządzenia z gwarancją i fakturą, a także rozważa zwiększenie budżetu do 800 zł. Wskazano również, że sterownik powinien mieć możliwość wysyłania danych po RS232 natychmiast po aktywacji wejścia. Model SU 1.2 od E-TRONIX oraz xLogic z 8 wejściami i 2 portami COM (w tym 1xRS232) również zostały wspomniane jako potencjalne opcje.