Witam posiadam rejestrator RC-16200 ,podłączyłem pod niego kamere obrotową nieznanej mi nazwy w rejestratorze ustawiłem : protokol peldo-d po RS-485 .Z kamere wychodzi 5 przewodów a mianowicie: zasilanie 24v/2 przewody/ wizja/1 przewod/ i +rs485 i -rs488 i te przewody podlaczylem po rejestrator.Z poziomu rejestratora po wcisnieciu PTZ dziala sterowanie kamera i zoom ,naciskam inicjacje/nie wiem co to jest/ i teoretycznie moge wpisac preset ale nic to nie zmienia jak wpisuje np.preset048 .W tym samym okienku pojawia sie też Trasa,osd i auto skanowanie ale w te funkcje niemoge juz wejsc.Po zdjęciu klosza ochronnego z kamery na płytce nacisnąłem przelacznik i kamera automatycznie skanuje po jakiejs trasie teren ale jak to ustawić na potrzebne miparametry? w kamerze są jeszcze przyciski ,po wcisnieciu menu na tv pojawia sie obraz: Languge ,focus,zoom,lock i addr -te 3 pierwsze funkcje moge sie domyslec a lock i addr do czego sluzą ? Jak wybrać trase mi odpowiadającą?
Jeszcze jedno pytanie na jednej z płytek jest listwa z wyjsciami i tam są wolne 2 piny RS485A i RS485B może pod te piny podłączyć bezpośrednio sterowanie po RS485 i wtedy będę mógł ustawić interesująca mnie trase przez pilota rejestratora?
Jeszcze jedno pytanie na jednej z płytek jest listwa z wyjsciami i tam są wolne 2 piny RS485A i RS485B może pod te piny podłączyć bezpośrednio sterowanie po RS485 i wtedy będę mógł ustawić interesująca mnie trase przez pilota rejestratora?