logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Novitus nano e i darmowy program do drukowania paragonów

dziuniu1 16 Paź 2012 15:30 4908 4
REKLAMA
  • #1 11417418
    dziuniu1
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, jestem posiadaczem drukarki novitus nano e, szukam darmowego programu do drukowania paragonów z komputera, czy jest taki program na rynku? Do elzaba i posnetu znalazłem kilka ale do novitusa nie mogę nic znaleźć. Jeżeli nie ma to proszę o doradzenie co warto było by zakupić oprócz subiekta i symplexa...Podstawowe kryterium to oczywiście cena.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11417582
    dziuniu1
    Poziom 10  
    Faktycznie, wydruk działa tylko z poziomu klawiatury kasy, w kasie deon z novitusa jest możliwość drukowania z poziomu kasy albo z komputera jako drukarka fiskalna.
    Mam jeszcze takie pytanie, znasz moze jakis darmowy program do zarządzania listą towarów w nano?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11417684
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 284
    Jako serwisant od urządzeń fiskalnych, nie miałem nigdy kontaktu z Novitusem więc nie znam żadnego programu do niego, ale przypuszczam, że analogicznie do innych producentów istnieje tylko jeden program do zarządzania bazą. Niektórzy producenci (Emar, Elemis/Farex) dają na CD oprogramowanie i można sobie wszystko programować, inni z kolei (Posnet) rezerwują takie programy tylko dla serwisów.
    Novitus chyba nie udostępnia nic użytkownikom (nie licząc programów do obsługi kopii elektronicznej), proponuję pogadać z firmą która zajmuje się serwisowaniem twojej kasy, może zgodzą się udostępnić Ci taki program.

Co do możliwości podłączenia kasy pod komputer, jest opcja w drugą stronę - kasa po sprzedaniu czegoś wysyła info do programu, więc można prowadzić sobie taką dodatkową bazę sprzedaży. Lista współpracujących programów: http://www.novitus.pl/node/586
  • #5 11417713
    dziuniu1
    Poziom 10  
    Rozumiem, dzięki za odzpowiedz temat uważam za zamknięty pozdrawiam.
REKLAMA