logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć przebarwienia z LCD po zalaniu w starszych i nowszych telefonach?

StunterSTC 20 Paź 2012 05:36 5208 3
REKLAMA
  • #1 11430335
    StunterSTC
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam parę starszych i nowszych telefonów po zalaniu,
    telefony po kąpieli i wygrzaniu, sprawne bez zarzutu, tylko za przebarwienia na lcd się nie brałem. Telefonów mam sporo więc pole do zajęć praktyczne jest gotowe. W internecie bardzo długo szukałem jakiś konkretnych wskazówek ale nic nie znalazłem (jestem amatorem oczywiście) lecz nie boje się wyzwań chciałbym zaczerpnąć parę porad na temat jak czyścić lcd po zalaniu, na co uważać, czego nie robić, jak rozbierać, co z taśmami ? Mniej więcej pragnął bym czystego opisu od osoby co już to robiła.
    (oczywiście temat się przyda, gdyż takiego nie mogłem znaleźć, a na pewno nie jeden amator już szukał a po co wymieniać wyświetlacz jeśli go możemy uratować, a w najgorszym wypadku nie powodzenia i tak czeka nas wymiana więc warto próbować).
  • REKLAMA
  • #2 11430370
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Tylko wymiana.
    Żadne czyszczenie folii lub tej odbijającej podświetlenie nic nie da.
    Szkoda czasu.
  • REKLAMA
  • #3 11430419
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Do zrobienia w wypadku lcd, jeśli masz 2 takie same wyświetlacze, 1 po zalaniu i drugi taki sam np. pęknięty, musisz poprzekładać elementy ze śladami cieczy, na ogół jest tam kilka warstw, czy jest sens czy się opłaca to już indywidualna sprawa. Oczywiście w normalnym trybie serwisowym nikt się w takie rzeczy nie bawi.
REKLAMA