logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CMT-EH25 - brak napięcia na USB i CD, co sprawdzić?

radkeskaw 20 Paź 2012 14:19 3735 2
REKLAMA
  • #1 11431195
    radkeskaw
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Witam,mam problem z mikro wieżą sony a mianowicie problemem jest niedziałające gniazdo USB wyświetla się komunikat (current over)z tego co wyczytałem to brak napięcia na usb dobrałem się do sekcji zasilania i miernikiem sprawdziłem że napięcia brak.Ma nieraz zaskok że działa usb.Drugi problem to odtwarzacz CD ten sam problem co usb raz działa raz nie.Czy te urządzenia są powiązane ze sobą?Nie ma czegoś takiego że gra usb a nie gra cd lub na odwrót.Gdzie mam sprawdzić?gdzieś przy zasilaniu? czy na płycie głównej?Proszę o sugestie i podpowiedzi.Radio i kaseta grają normalnie.Oglądałem elektronikę i nie zauważyłem żadnego uszkodzonego elementu (spuchnięty kondensator itp.)

Proszę właściwie wstawić zdjęcie.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    GM
    Załączniki:
    • DSC01039.JPG (2.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 11433588
    radkeskaw
    Poziom 10  
    Ocena: 15

Dodano po 4 [minuty]:

Dodano po 1 [minuty]:

Dodano po 1 [minuty]:

• #3 11526394
    bartex0
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Ma ktoś jakieś pomysły? Również mam ten sam problem, nie ma wysterowania napięcia na płytkę USB 5V, jeżeli podam z zewnętrznego źródła 5V to USB dalej nie działa (over current)...
REKLAMA