Komputer przy starcie od zera bądź przy restarcie systemu ma procesor obciążony w 100%. Wyłączyłem aktualizacje Windowsa, problem pozostał. Przeskanowałem komputer programami do malware, w tym Malwarebytes Anti-Malware. Wykrył kilka robaków, ale problem pozostał. Wrzucam screeny z dwóch programów - Proces Explorer i System Explorer. Obciążany plik to zdaje się konsola Windows, znajduje się on w folderze C:/Archive. Dziwna jakaś ta nazwa, konieczny jest ten folder do działania systemu? Może to coś, co robak sam sobie stworzył, jakiś niewykryty?
Dodam jeszcze, że jak włączę ComboFix, to natychmiast problem znika. Nawet nie daję dojść do końca programowi, procesor już jest odciążony i wraca do normy zużycia. Kiedy jednak uruchamiam system ponownie, problem wraca. Aha - ComboFix włączałem do końca, naprawiał system, ale problem jest nadal.
Problem dotyczy Windows 7 Ultimate x64.
Pomóżcie proszę, jeśli to nie malware, to może jednak coś z Windowsem? Jeśli tak, to co?
Dodam jeszcze, że jak włączę ComboFix, to natychmiast problem znika. Nawet nie daję dojść do końca programowi, procesor już jest odciążony i wraca do normy zużycia. Kiedy jednak uruchamiam system ponownie, problem wraca. Aha - ComboFix włączałem do końca, naprawiał system, ale problem jest nadal.
Problem dotyczy Windows 7 Ultimate x64.
Pomóżcie proszę, jeśli to nie malware, to może jednak coś z Windowsem? Jeśli tak, to co?