Witam.
Pożyczyłem koledze laptopa, miałem tam PM 8 w trialu, już wygasły co prawda.
Coś zaczął kombinować i w folderze programu odpalił jakiś plik .exe, odpaliła się konsola (taka jak cmd) z listą partycji, wybrał (podobno) tą drugą czyli D:, od razu nastąpił restart.
Wywaliło brak bootmgr (windows Xp MCE).
Oddał mi laptopa, podłączam dysk do mojego PC (Win Se7en), i co ja widze w zarządzaniu dyskami:
Jest/była to partycja systemowa.
Nie można jej eksplorować, zmienić/nadać litery dysku ,nazwy, jedyne opcje sami widzicie...
Druga partycja na tym dysku w 100% sprawna.
Pierwszy raz coś takiego widzę...
Co się stało
Jak przywrócić partycje bez utraty danych (by "stary" system na niej ruszył ,a pliki pozostały)
Pozdrawiam.
Dodano po 2 [godziny] 33 [minuty]:
Odgórnie mówię ,że prócz prób odczytu danych z dysku, nic poza tym nie robię, bez Waszych sugestii nie zacznę ingerować w dysk.
Pożyczyłem koledze laptopa, miałem tam PM 8 w trialu, już wygasły co prawda.
Coś zaczął kombinować i w folderze programu odpalił jakiś plik .exe, odpaliła się konsola (taka jak cmd) z listą partycji, wybrał (podobno) tą drugą czyli D:, od razu nastąpił restart.
Wywaliło brak bootmgr (windows Xp MCE).
Oddał mi laptopa, podłączam dysk do mojego PC (Win Se7en), i co ja widze w zarządzaniu dyskami:
Jest/była to partycja systemowa.
Nie można jej eksplorować, zmienić/nadać litery dysku ,nazwy, jedyne opcje sami widzicie...
Druga partycja na tym dysku w 100% sprawna.
Pierwszy raz coś takiego widzę...
Co się stało
Jak przywrócić partycje bez utraty danych (by "stary" system na niej ruszył ,a pliki pozostały)
Pozdrawiam.
Dodano po 2 [godziny] 33 [minuty]:
Odgórnie mówię ,że prócz prób odczytu danych z dysku, nic poza tym nie robię, bez Waszych sugestii nie zacznę ingerować w dysk.