logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet1300 - Zawiesza się po wydruku 1-3 stron, uszkodzony przedni panel

JadalnyWiatr 07 Lis 2012 02:42 1563 4
REKLAMA
  • #1 11498727
    JadalnyWiatr
    Poziom 9  
    Witam.
    Od pewnego czasu mam problem ze swoją drukarką-HP LaserJet1300. Mianowicie: przy próbie wydrukowanie kilku stron, zawiesza się (zaczyna migać pomarańczowe światełko, pomaga tylko restart) po wydrukowaniu pierwszej (w najlepszym wypadku po dwóch-trzech) stronach. Korzystam z dolnego podajnika papieru (nie posiadam podajnika nr.1 zakładanego z przodu).

Podczas przeprowadzki uszkodził się przedni panel - wypadł z zawiasów. Udało się go zamontować z powrotem, jednak jeden z zawiasów jest obluzowany przez co nie działa przycisk na przednim panelu. Opisany problem nie pojawił się bezpośrednio po opisanym "wypadku". Drukarce zdarzało się zwieszać po wydrukowaniu większej liczby stron, co dało się przeżyć. Resetowanie po wydrukowaniu jednej strony jest jednak bardzo uciążliwe. Przeinstalowałem sterowniki, co nie dało żadnego skutku. Nie wiem czy jest możliwość naprawienia tej usterki samemu (zmiana sterowników, konfiguracji, przeczyszczenie drukarki?) czy konieczne będzie oddanie drukarki do serwisu. Proszę o radę, jak pewnie da się zauważyć jestem totalnym laikiem w tym temacie:-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11498871
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    A papier układasz prawidłowo? Może jest problem z pobieraniem. Sprawdź czy rolkę nie jest brudna lub zużyta.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 11499913
    JadalnyWiatr
    Poziom 9  
    Papier na pewno ułożony jest prawidłowo, używając dolnego podajnika trzeba by się chyba postarać żeby było inaczej ;-) Przeczyszczę zatem rolkę, może pomoże...
  • REKLAMA
  • #4 11501794
    zenon11
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    czasami w tych drukarkach uszkodzony byl czip w tonerze i też migała na pomaranczowo lub drukowałajak chciała jak masz to podmien toner
  • #5 11501809
    JadalnyWiatr
    Poziom 9  
    Przeczyściłem rolkę i jest już lepiej, dzięki za pomoc!
REKLAMA