logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laserjet 1300 - drukowanie kartka staje w polowie wydrukowana

Lumi777 19 Lis 2012 21:07 1584 4
REKLAMA
  • #1 11549730
    Lumi777
    Poziom 10  
    Witam forumowicze,

Mam problem z HP LaserJet 1300. Wymienilem folie w drukarce i teraz drukuje mi 1/3 kartki i staje jakby grzalka niedogrzala reszty kartki. Do polowy jest toner na kartce.
    Przed wymina foli wysztko chodzilo ok. wymienialem bo przerwala sie folia i wychodzil czarny pasek. Po wymianie drukuje bez paska ale karta w 1/3 jakby wydrukowana i zgrzana i staje w srodku drukarki kartka. Niewiem co moze byc pomozcie. Na grzalce mialem czarna plamke tam gdzie folia sie przerwala moze trzeba wymienic grzalke czekam na sugestie i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11549837
    dominik91p
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Jak staje w połowie za piecem to zobacz czujnik papieru za piecem.
  • REKLAMA
  • #3 11549885
    Lumi777
    Poziom 10  
    Kurcze zdaje mi sie ze moglem urwac pad na plycie jak wyciagalem kabelki. Ciezko wychodzil przewód od czujnika w grzałce zawsze bardzo cięzko się zdejmuje z gniazda na płycie. Hmm jakby to uratowac ? zlutowac normalnie czy raczej to nic nieda? bo jak pad poszedl to ciezko bedzie :(
  • REKLAMA
  • #4 11550034
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    Lumi777 napisał:
    Ciezko wychodzil przewód od czujnika w grzałce

Czasami tak jest. Dlatego ja wtedy wykręcam czujnik. Jeśli z płyty coś wyszło to raczej tylko plastik gniazda. Da się to zrobić.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 11550514
    Lumi777
    Poziom 10  
    Problem rozwiazany. To bul Pad :( jak wyciagalem wtyczke to ta od grzalki mocno siedziala i jedna nozka poszla. Przelutowalem od nozki do tranzystorka i drukuje jak nowka hi hi Pozdro i dzieki milego
REKLAMA