Witam, posiadam piec na ekogroszek 19kW firmy walendowscy. Czy załączony schemat jest poprawny? Piec będzie zainstalowany w układzie zamkniętym, posiada zamontowaną wężownice schładzającą.
A jest szansa żeby bez większych rewolucji to poprawić, czy totalna porażka?
Proszę poprawić błędy pisowni.
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
mod - mirrzo
Wielki mistrz nie napisał o co chodzi. Mam instalację zrobioną podobnie, z tym, że nie mam automatycznego zaworu napełniającego. Mój kocioł to zwykły kopciuch. Wnioskuję, że chodzi o naczynie wzbiorcze, instalacja powinna być chyba typu otwartego.
✨ Użytkownik posiada piec na ekogroszek 19kW firmy Walendowscy i pyta o poprawność załączonego schematu instalacji w układzie zamkniętym, który zawiera wężownicę schładzającą. W dyskusji pojawia się pytanie o czerwony kwadracik, który jest zidentyfikowany jako zawór 4D. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując, że instalacja powinna być typu otwartego, ale z wbudowaną wężownicą schładzającą możliwe jest zastosowanie układu zamkniętego. Pojawia się również obawa, czy schemat wymaga poprawek. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.