Kaszmirek napisał: Nie no bez jaj może nie mają po prostu wypisanych tych modeli na stronie poszukaj też np.LM1085 i może koło tego pisać 3.3V. Najlepiej zadzwoń do sklepu i się zapytaj czy mają stabilizatory 3.3V od 500mA w zwyż. Wg mnie powinny być w większości (o ile nie w każdym) sklepów elektronicznych!!
Pozdrawiam
Tak tez robilem ale tlumaczono mi tam, ze nie moge kupic - ot tak - jakiegos stabilizatora. Bo to jak bedzie dzialal i do jakie napiecie bedzie na WY zalezy jakie elementy beda bo niego podlaczone.
Nie wiem czy to jest prawda czy po prostu nie chcialo sie jednemu z drugim spojrzec i pomyslec jaki by tam pasowal...
Tez uwazam, ze to jakies dziwne, ze kupno jednego dupelka sprawia tyle klopotow.....
Ja mam w tej dziedzinie dosc mala wiedze, a dodatkowo jeszcze od czasow szkoly mase zapomnialem (bo sie tym nie zajmuje) wiec wierze ludziom sie tym zajmujacym na slowo....
Czyli twierdzisz, ze mam po prostu kupic jakikolwiek
Cytat: stabilizator 3.3V od 500mA w zwyż
i w ogole sie nie pytac co o tym sadzi sprzedawca, tak?
Tdv napisał:
dziekuje tylko, ze jak wczesniej mowilem zamawianie 2 stabilizatorow za 5 zl i placenie 7,5 (czy wiecej) za przesylke jest troszke bez sensu...
I taka jeszcze uwaga. Czytajac specyf. kart CF doczytalem sie, ze dzialaja one na 3,3V i 5V (ok.95%). W kompie 5V dostaje natychmiast bez zadnych kombinacji. Jednak z tego co wiem, to obecnie, prawie kazdy HDD dziala na 3,3V. Czy jesli podlacze na jednej tasmie karte CF na 5V, a dysk bedzie dzialal tak jak dotad na 3,3V to nie porobi sie jakis totalny chaos i dysk przestanie dzialac lub bedzie dzialac w jakis niesprzyjajacych warunkach itp ?