logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mastercook pfe-840 - Działanie Prądniczki tachometrycznej

Domi__ 27 Lis 2012 15:05 5145 6
REKLAMA
  • #1 11580757
    Domi__
    Poziom 9  
    Witam

Uszkodziła mi się pralka Mastercook pfe-840, tzn. Prądniczka Tachometryczna, a dokladniej magnes, skleiłem go i pralka zaczęła funkcjonować, lecz po kilku miesiącach problem się powtórzył.
    Chciałem zapytać czy prądniczka tacho pełni funkcje kontroli obrotów na podstawie napięcia czy zabezpieczenia silnika na podstawie napięcia? Jeżeli to drugie to dało by się jakoś zasymulować prądniczkę jakimś prądem zęby pralka nie przestawała działać?

Bardzo dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11582496
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    Domi__ napisał:
    prądniczka tacho pełni funkcje kontroli obrotów na podstawie napięcia

Taką właśnie funkcję ona pełni. O symulacji zapomnij. Poszukaj magnesu z jakiegoś "dawcy".
  • REKLAMA
  • #3 11583018
    jozek_i
    Specjalista AGD
    Ocena: 184
    Ja mam takie magnesy na zdjęciu co prawda jest tylko jeden ale mam ich znacznie więcej.

http://chomikuj.pl/jozek_i/PRALKI/Pr*c4*85dniczki+Tachometryczne+i+magnesy

Mastercook pfe-840 - Działanie Prądniczki tachometrycznej
  • REKLAMA
  • #5 11596317
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Mi jak się rozpadł magnes w silniku Candy nie kleiłem go tylko dokładnie owinąłem mocną nicią zwój przy zwoju i działa już 2 lata a klejony magnes rozleciał się po 2 wirowaniach.
  • REKLAMA
  • #6 13401467
    cieniutki16
    Poziom 11  
    Ocena: 39
    Witam! Te magnesiki aktualne jeszcze.?
  • #7 13402178
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    cieniutki16 napisał:
    Witam! Te magnesiki aktualne jeszcze.?
    Masz prywatne pytanie to pisz na prywatne wiadomości do kolegi a nie na forum. chyba aktualne kolega nie dawno kupował.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Mastercook pfe-840, w której uszkodzona została prądniczka tachometryczna, a konkretnie magnes. Po naprawie klejem pralka działała przez kilka miesięcy, jednak problem się powtórzył. Użytkownik pyta, czy prądniczka pełni funkcję kontroli obrotów na podstawie napięcia, czy zabezpieczenia silnika, oraz czy można symulować działanie prądniczki. Odpowiedzi sugerują, że prądniczka pełni funkcję kontroli obrotów, a symulacja nie jest zalecana. Użytkownicy polecają poszukiwanie magnesów z innych urządzeń lub alternatywne metody naprawy, takie jak owinięcie magnesu mocną nicią.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA