logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy SNAKE 160P MAGNUM to dobry wybór do drobnych prac w garażu? Opinie?

riki76 02 Gru 2012 22:04 6870 1
REKLAMA
  • #1 11603173
    riki76
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Chcę kupić spawarkę do garażu którą będę używał raz na "ruski rok" nie będę nią spawał mostów ani wielkich konstrukcji. Potrzbna mi do drobnych prac, jakiś kątowniczek albo kształtowniczek pospawać generalnie do grubości blach max 3 mm, elektrody otulone max 2,5mm. Budżet ograniczony ok 400zł (wiem że dobre to drogie). Znalazłem na allegro cos takiego Magnum niby kompromis ceny do jakości tak słyszałem...

http://allegro.pl/snake-160p-magnum-spawarka-inwertorowa-mma-i2810946309.html

Co o tym sądzicie moze miał ktos stycznośc z ta spawarką to mile widziana opinia
  • REKLAMA
  • #2 11803936
    expert242
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Kupiłem tą spawarkę za tę cenę. Do zastosowań majsterkowicza lub domowych ten snake 160P w zupełności wystarczy. Sprzęt dobrej jakości i ładnie się nią spawa w każdej pozycji. Co do elektrod 2,5 mm nawet 80 A wystarczy, ale czasami zdarza się grubszy materiał do zespawania co niestety potrzeba większego prądu spawania niż te graniczne max 80 A. Spawy z magnum snake 160 P są nawet ładne i solidne. Wiec do 4 mm elektrody w zupełności wystarczy. Są one lekkie małe i poręczne, przewody spawalnicze o długości 3m i uchwyty solidne:). Więc godna polecenia :)

Pozdrawiam :)
REKLAMA