logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matryca LCD HP. Czy da się usunąć plamy z wody? Są w rogach matrycy.

oko 05 Lut 2005 19:21 3184 3
REKLAMA
  • #1 1201306
    oko
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    mam wielki problem i przyznam że jestem załamany 2 dni temu czyściłem matryce w notebooku serii zd7000 17"1440x900 użyłem do tego wody z mydłem i na nieszczęście woda wdarła sie między matrycę w dolnych rogach na skutek czego powstały plamy po wyschnięciu jest to widoczne najbardziej na białym tle dodam że matryca całkowicie jest sprawna nic nie uległo uszkodzeniu z elektroniki wyświetla grafikę jak najbardziej prawidłowo gdyby to nie był nowy notebook zostawił bym to tak jak jest a tak mi szkoda sprzętu bo jest rewelacyjny a do tego nowy.
    czy jest szansa na usunięcie tych plam?
    słyszałem że idzie ściągnąć tylną warstwe która przeprowadza światło ale podobno ciężko to wykonać i jest duże prawdopodobieństwo że w momencie odklejania załamie się folia i po złożeniu zostanie ślad na matrycy kreska?
    czy można to wykonać inaczej a może ktoś by się tego podją

z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam serdecznie
    Tomasz
  • REKLAMA
  • #2 1202760
    oko
    Poziom 11  
    chyba nie ma szansy na naprawe skoro nikt nie odpisuje??
    szkoda:-(
  • REKLAMA
  • #4 1214095
    oko
    Poziom 11  
    mam możliwość zamówienia takiej samej matrycy w USA za dość dobre pieniądze u nas w kraju graniczy z cudem poszukanie takiej matrycy:-(
    mam jednak trochę obaw związanych z przesyłką ma co prawda iść drogą kurierską z ubezpieczeniem i naklejkami ostrożnie ale jednak to kawał drogi do naszego pięknego kraju
    czy matryca może ulec zniszczeniu jeżeli będzie narazona na wstrząsy które mogą powstać przy transporcie nie chodzi mi o jakieś wielkie uderzenia chodzi mi o to czy maryca jest wyjątkowo delikatnym towarem?? dodam że będzie zapakowana w oryginalne pudełko (jest fabrycznie nowa)oraz dodatkowe zabezpieczenie od człowieka który to załatwia i wysyła
REKLAMA