Witam
Jak w temacie mam problem z pralką podobny temat znalazłem w wątek (linku poniżej).
Może ktoś pomoże w zdiagnozowaniu problemu. Dodatkowo pasek napinający spada.
Link
U mnie bęben na odwrót. Ma luzy i szparę na godzinie 12 pomiędzy bębnem a uszczelką idzie palec wsadzić, a na 6 dotyka do gumy. Przy obracaniu cały chodzi
Złapałem jedna ręką koło pasowe bębna a 2 poruszałem bębnem i są wyczuwalne lekkie luzy.
Na silniku nie ma luzów. Pasek wygląda na dobry, nie porozganiawszy.
Przy obracaniu samego bębna co prawda idzie lekko ale co kawałek jakby przeskakuje.
Jak zdiagnozować czy to łożyska czy coś innego poszło w bębnie i czy tą gumę na bębnie trzeba będzie wymienić?
Pozdrawiam
Mod. ROBSON33
Regulamin 3.1.13. (10.9, 15)
Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
Jak w temacie mam problem z pralką podobny temat znalazłem w wątek (linku poniżej).
Może ktoś pomoże w zdiagnozowaniu problemu. Dodatkowo pasek napinający spada.
Link
U mnie bęben na odwrót. Ma luzy i szparę na godzinie 12 pomiędzy bębnem a uszczelką idzie palec wsadzić, a na 6 dotyka do gumy. Przy obracaniu cały chodzi
Złapałem jedna ręką koło pasowe bębna a 2 poruszałem bębnem i są wyczuwalne lekkie luzy.
Na silniku nie ma luzów. Pasek wygląda na dobry, nie porozganiawszy.
Przy obracaniu samego bębna co prawda idzie lekko ale co kawałek jakby przeskakuje.
Jak zdiagnozować czy to łożyska czy coś innego poszło w bębnie i czy tą gumę na bębnie trzeba będzie wymienić?
Pozdrawiam
Mod. ROBSON33
Regulamin 3.1.13. (10.9, 15)
Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
łożysk nie trzeba było smarować, chyba że zastosowałeś "nie kryte" nattomiast trzeba nasmarować simmering (rozbiórka ponowna Cię czeka