logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat/Punto/ I - Założenie centralnego zamka z pilota

arcisz14 21 Gru 2012 13:39 1119 3
REKLAMA
  • #1 11680453
    arcisz14
    Poziom 2  
    Witam. Mam dość poważny problem. Dzisiaj przy otwieraniu auta ( Fiat Punto I) ukręciłem zamek. Nie mogę zamykać auta. Dlatego też kupiłem zestaw LP URZ0221 aby zamontować siłowniki i zamykać drzwi z pilota. Posiadam w aucie centralny z klucza, nie wiem czy to zmienia coś, ale wolałem napisać. Czy ktoś z grubsza mógłby mi wytłumaczyc jak to zrobić, bo w pudełku jest tylko schemat podłączenia, który za dużo nie mówi jak to ma ogólnie wygladać. Chodzi dokładnie o :
    - gdzie i jak zamontować siłowniki w boczkach
    - od centralki jest jeden czarny krótki kabel z tyłu i nie ma go na schemacie - nie wiem do czego służy
    - gdzie podłączyć zasilanie od auta do centralki
    Na razie to chyba wszystko. Wrzucam link do tej centralki. Czekam na podpowiedzi. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 11680581
    domellus
    Poziom 29  
    Ocena: 286
    Skoro masz już zamykanie centralne z kluczyka to wystarczyło by kupić sam sterownik centralnego zamka i podłączyć do istniejącego, przecież w drzwiach masz już siłowniki i centralkę a potrzebujesz jej tylko podać sygnały do otwarcia i zamknięcia. No i cena oczywiście niższa, nie wspominając że oryginalne siłowniki są lepsze od tych z linka. ;)
  • REKLAMA
  • #3 11680860
    arcisz14
    Poziom 2  
    NO już rozebrałem drzwi i sam do tego doszedłem. Teraz tylko jak podłączyć tą centralke, żeby drzwi na pilota sie zamykały?
  • #4 11681148
    SKRZYNIA
    Poziom 23  
    Ocena: 198
    Sterowanie masą, biały i niebieski z drzwi kierowcy
REKLAMA