logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aiwa HV-DK925. Podczas wyciągania kasety ładuje ją z powrotem do środka.

piotrekg 07 Lut 2005 20:51 1074 4
REKLAMA
  • #1 1207739
    piotrekg
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Nie przyjmował kasety.Uszkodzonym okazał sie rezystor bezpiecznikowy .47Ω, po jego wymianie magetowid ożył i kasety były pobierane do środka wszystkie funkcje realizuje poprawnie.
    Natomiast jest kłopot z oddawaniem ich na zewnątrz. Wygląda to tak kaseta podnoszona jest przez windę do otworu załadunkowego i w tym momencie na poziomym odcinku na wysokości wspomnianego otworu styraszliwie spowolniony jest ruch. Otwierana jest klapka i bardzo, bardzo powoli wysuwana kaseta jeżli na czas się jej nie odbierze to najczęściej z powrotem zostanie załadowan do środka. Sprawdziłem gumki w mechanizmie nie są powyciągane. Czyżby to sprężyna zwrotna załadunku była do wymiany?
  • REKLAMA
  • #2 1208597
    Rychozol
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Bardziej podejrzewałbym opory w przesuwaniu kieszenią lub zacierający się silnik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1209302
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 336
    Nie jestem pewien, co to za mechanizm tam masz, ale zazwyczaj pomaga wymontowanie kieszeni i "w rękach" widać, co blokuje. Poobserwuj co się dzieje z podpiętym woltomierzem na silniku.
  • #5 1991205
    piotrekg
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Temat uważam za zamknięty, VCR'a oddałem koledze z takimi objawami jak w ostatnim moim poście. Kolega stwierdził, że wysuwanie kasety z wyczuwalnymi oporami przed samym jej wyrzuceniem na zewnątrz było od zawsze.
REKLAMA