logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule, nie pobierają się pliki, bo brakuje miejsca. Jest 40 GB wolnego.

mieszkaniec 07 Lut 2005 21:22 1800 7
REKLAMA
  • #1 1207868
    mieszkaniec
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    od pewnego czasu pliki mi się nie ściągają na dysk ponieważ osiołek twierdzi że nie mam miejsca na dysku ale fizycznie mam miejsca wolnego aż 40GB!! z partycji na partycję bez problemu i sam komp nic nie wywala , a mimo to osiołek nie pozwala ściągnąć. po ściągnięciu jest żółty pasek z ukośnymi kreskami i komentarz brak miejsca na dysku....co mam zrobić???? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1207924
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    A oba katalogi "osiołka" Temp i incoming są na partycji na której masz dużo wolnego miejsca ? . Jęsli tak to sprawdź pod kątem błedów i zdefragmentyzuj tą partycję.
  • REKLAMA
  • #3 1207933
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    zobacz czy masz ta opcje wyłaczona w ustawieniach >> rozszerzone >> sprawdz wolne miejsce na dysku [odznacz ]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1207940
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    a gdzie masz ustawiony folder tymczasowy? [temp] -może tam gdzie nie ma miejsca , a usuń coś ściągniętego do innego folderu ,albo odinstaluj i zainstaluj program na nowo - powinien wznowić stare transfery
  • REKLAMA
  • #5 1207957
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    osołek podczas ściagani pliku naprzykład mamy ściagbięte chociaż 0.1% pliku który zajmuje 10 GB to windows bedzie myślał ze mamy za mało miejsca bo eMule na zapas zabiera miejsce z dysku po to by jaki zostawimy komputer na tak zwane dłuższe ściaganie nie okazało sie że nie ma miejsca na dysku i nie mozna kontynuowac ściagania, jeżeli nie to jest probl;emem usuń plik TEMP z folderu emule (uprzedni zamknij emule UWAGA!!! spowoduje to usunięcie wszytskich plików które jeszcze do końca sie nie sciągneły i odinstaluj emule a następnie zainstaluj je ponownie i sprawdz wtedy

pozdrawiam

nelik1987
  • #6 1208354
    kortatu
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    witam

Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem Nelik ale pliki ktore nie do konca sie sciagnely jak sie wyraziles sa w folderze TEMP a nie Incoming. Nie widze powodow dla ktorych ktos mialby usuwac katalog Incoming. Jesli juz niech wyczysci temp bo to wlasnie w nim osiolek rezerwuje sobie miejsce na sciagane pliki. Czasami zdarza sie tak (przynajmniej mi sie zdarzalo) ze zostawaly tam pliki tymczasowe plikow ktorych juz z jakis powodow nie sciagalem. Taka sytuacja wyswietla sie w Logu w oknie Serwery osiolka i brzmi mniej wiecej tak : "Niewlasciwa wersjia pliku XXX.part" gdzie xxx to jakis numer.

pzdr

Dodano po 21 [minuty]:

Mieszkaniec

zakladka STATYSTYKI dwie ostatnie pozycje po lewej stronie: ILOSC MIEJSCA NA DYSKU i MIEJSCE POTRZEBNE NA SCIAGANE PLIKI. Sprawdz tam. Pierwsza z tych pozycji powinna byc wieksza od drugiej. Byc moze ze rzeczywiscie sciaga Ci sie na partycje na ktorej nie masz miejsca (niestety nic nie piszesz o partycjach). Jesli tak zmien to w zakladce USTAWIENIA. O ile sie nie myle to opcja FOLDER DOCELOWY.

pzdr
  • #8 1979102
    mieszkaniec
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu e-mule problem zniknął,dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Moderowany przez jankolo:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam.
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z pobieraniem plików w programie eMule wynikał z błędnego komunikatu o braku miejsca na dysku, mimo dostępnych 40 GB wolnej przestrzeni. Przyczyną była lokalizacja folderów tymczasowych (Temp) i incoming, które powinny znajdować się na partycji z wystarczającą ilością wolnego miejsca. Zalecano sprawdzenie i defragmentację partycji, wyłączenie opcji "sprawdz wolne miejsce na dysku" w ustawieniach rozszerzonych oraz usunięcie plików tymczasowych z folderu Temp. Wskazano, że eMule rezerwuje miejsce na dysku podczas pobierania, co może powodować błędne odczyty dostępnej przestrzeni. Ostateczne rozwiązanie stanowiło odinstalowanie i ponowna instalacja programu, co przywróciło prawidłowe działanie i umożliwiło kontynuację pobierania plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA