logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vision Plus - jak poprawnie zainstalować i skonfigurować kartę?

lukasz726 09 Lut 2005 19:40 2643 9
REKLAMA
  • #1 1213720
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    szczeże powiedziawszy krew mnie zalewa.kupiłem tę kartę,no i na początek męczyłem się z uruchomieniem programów innych niż te darmowe.po kilkunastu dniach zaciekłej walki ruszyłem nagrę,no i pięknie chodziła,nie było natomiast s2,i nie wiedziałem czemu.to nie koniec problemów.w tej chwili postawiłem system od nowa,bo złapałem coś wrednego,no i zrobiłem dokładnie tak jak poprzednio,i niestety nic.tylko FTA,i nic więcej.pomyślałem że popełniłem błąd,ale powturzyłem całą operację kilkanaście razy i jest to samo.teraz pytanie.czy zna ktoś sposób na to żeby to uruchomiś i mieć święty spokuj.nie chodzi mi o kl\ucze,czy systemy zabezpieczeń,ale o samą instalację programu,składników dodatkowych,i konfigurację tego.pozdrawiam,lub proszę o kontakt kogoś kto ma taką kartę i mu wszystko działa.moje GG 4894994.status niedostępny,ale cały czas mam włączonego kompa.odwdzięczę się.
  • REKLAMA
  • #2 1214078
    mx3
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    napisz jakiego masz kompa system jakiego programu uzywasz do ogladania jakich filtrow bo bez tych wiadomosci to moge ci podac standardowa odpowiedz:
    zainstaluj sterowniki nastepnie ktorys z programow typu progdvb, mt, diavolb lub inny nastepnie kopjujemy krasnala 0.7 lub s2emu aktualne klucze i dzial ci polszmat, syfra, tekila i pare innych :)

Dodano po 5 [minuty]:

mam te karte i konfiguracja zajmuje gora 1h. napisz jaki masz komp, system jakich programow uzywasz do ogladania jakich pluginow
  • REKLAMA
  • #3 1214236
    lukasz726
    Poziom 26  
    płyta MSI na NFORCE 2,sempron 2.4,ati 9800pro,512 ddr400 kingston.programy to progdvb,i filtry snitch,i s2emu.tyle kazali mi zrobić jak kupiłem kartę.no i jakoś to działało kilka dni,do puki nie zmieniałem systemu.teraz nie mogę już uruchomić wcale,choć jak mówiłem wcześniej i tak nie było s2,ski ita,itd.
  • REKLAMA
  • #4 1214317
    mx3
    Poziom 17  
    zainstaluj orginalne sterowniki do karty nastepnie progdvb ale wesje do 4,40 oraz ten plugin i te kluczyki a bedze smigac polszmat [na razie] syfra oraz tekila z astry na sky nie licz na razie zmienili system kodowania

Ostrzeżenie - złamałeś punkt 1 regulaminu. Załacznik z kluczami dekodującymi nielegalnie kanały kodowane usunięty. H(k).
    Załączniki:
    • CAPI06.zip (104.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1217046
    lukasz726
    Poziom 26  
    no i dupa nic z tego.nic nie działa na chwilkę się uruchamia tylko nagra,i za chwilę się powiesiła.s2 nic kompletnie,vias nic zresztą kompletnie nic.po wyłączeniu i włączeniu proga już nie działa nic oprucz fta.mam go dość.proszę o pomoc kogoś kto ma taką kartę.nie interesuje mnie teoretyczna wiedza pobrana z forów.proszę o pomoc kogoś kto takie coś ma.internet już przejżałem ,i każdy gada coś innego.apropo sky ita działa.jak dobrze pamiętam to yangse 1.30 czy coś takiego i śmiga,od niedawna w prawdzie.dziękuję za zainteresowanie,ale nadal nie mam nic czyli jestem zirytowany tym co mi mówicie.a może ja popełniam błąd i źle coś konfiguruję.i nie tam gdzie trezeezba wciskam te wszystkie pliki.

ps.mam jeszcze pytanko.apropo internetu przez satę.mam we domu calkiem niezłe łącze,ale czemu nie polepszyć jak się da.słyszałem że można sobie zafundować całkiem niezłe.jak ktoś wie jak to zrobić i jak uruchomićbyłbym wdzięczny.pozdrawiam.

ps.zauważyłem coś niepokojącego,i chyba odpowiedź dlaczego nie mam słonka.mianowicie downloader ściąga mi nieakrualne keye.wyczyściłem do zer shnitsha,ale nie ściągnał nowego a czekałem dość długo.teraz można się już tylko rozpłakać.
  • #6 1218228
    lukasz726
    Poziom 26  
    jeszcze raz zapytam.czy może mi ktoś pomuc.nadal dzisiaj ściągając keye mam z 9 lutego.wydaje mi się że coś nie tak.a może chce ktoś to kupić bo ja szczeże mam tego już dość.
  • REKLAMA
  • #7 1220120
    mx3
    Poziom 17  
    staram ci sie pomoc ale sam to utrudniasz nie dostarczajac odpowiedniej ilosci informacji ale od poczatku
    z tego co przeczytalem masz ja dobrze zainstalowana bo cos odbierasz
    nie poszesz jakim programem ogladasz!
    zakladam ze jest to prog dvb ten plik ktory ci podalem wgrywasz do glownego katalogu inne pluginy wywal lub wylacz bo nie bedzie dzialac
    zakladam ze uzywasz yankes`a 1.30 ale to staroc nie aktualozowany teraz uzywa sie s2emu lub capi ale tylko jednego z nich nie 2 na raz! snitch`a mozesz wywalic bo obydwa pluginy maja AU do polszmatu
    a sky przeszedl na videoguarda i dupa bo to juz nie seca2
    do capi musisz poszukac pliku key.bin bez niego nie dziala
    a pisze to wszystko bo mam taka karte i mi wszystko dziala
    p.s.
    przepraszam za zlamanie regulaminu wiecej sie to nie popelnie tego bledu
  • #8 1221074
    lukasz726
    Poziom 26  
    dziekuję ci za pomoc.uruchomiłem wszystko.wiem gdzie leży problem.za każdym razem kiedy instalowałem od nowa robiłęm to dobrze.powodem dyły stare klucze.i ten problem jest nadal.tz.mam aktualne,ale od kolegi z pionka mi zdjął.i teraz po zmianie już nie mam.downloader ładuje mi stare,a AU mi nie działa.pozdraaiwam
  • #9 1223962
    mx3
    Poziom 17  
    a jakiego pluginu w koncu uzywasz??
    sorawdz czy plik z kluczami nie jest tylko do odczytu bo wtedy nie dopisuje nowych kluczykow
  • #10 1314248
    Daniel-ex
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Prosze o pomoc
    NIe moge przeskanowac satelity w progu bo sie w ktoryms momencie zawiesza. I w ogole on dziwnie chodzi
    Pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z instalacją i konfiguracją karty Vision Plus do odbioru telewizji satelitarnej, zwłaszcza w kontekście uruchomienia programów do dekodowania sygnału i aktualizacji kluczy. Użytkownik posiada komputer z płytą MSI na chipsecie NFORCE 2, procesorem Sempron 2.4 GHz, kartą graficzną ATI 9800 Pro oraz 512 MB pamięci DDR400. Do oglądania używał programów ProgDVB i pluginów takich jak Snitch oraz S2Emu, jednak po reinstalacji systemu i ponownej konfiguracji karta działa tylko z kanałami FTA, bez dostępu do S2 i innych kodowanych. Wskazano konieczność instalacji oryginalnych sterowników, używania wersji ProgDVB do 4.40 oraz odpowiednich pluginów i aktualnych kluczy (np. Krasnal 0.7, S2Emu). Podkreślono, że nie można używać jednocześnie dwóch pluginów dekodujących (np. S2Emu i CAPI), a plik z kluczami nie może być tylko do odczytu, aby umożliwić aktualizację. Problemy z działaniem programów mogą wynikać z używania nieaktualnych kluczy lub nieprawidłowej konfiguracji pluginów. Wspomniano także, że systemy kodowania na platformie Sky zmieniły się na VideoGuard, co utrudnia dekodowanie. Użytkownik potwierdził, że problemem były stare klucze, które downloader ładował zamiast aktualnych. Dodatkowo pojawił się problem z zawieszaniem się programu podczas skanowania satelity. Wskazano, że konfiguracja karty powinna zająć około godziny, a poprawne działanie wymaga odpowiedniej instalacji sterowników, programu, pluginów i aktualnych kluczy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA