logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vision Plus 1022A - błąd instalacji sterowników, karta niewidoczna

djnick 09 Lis 2007 19:21 3681 6
REKLAMA
  • #1 4463226
    djnick
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam! Ostatnio wpadł mi w ręce tuner satelitarny Vision Plus 1022A i niestety mam poważny problem ze sterownikami. Sciągnołem je ze strony producenta ale nie mogę ich zainstalować. Wyskakuje błąd że nie widzi karty albo że nie ten sterownik. Karta jest widoczna w menegere urządzeń. Próbowałem już różne sterowniki ale wciąż to samo. Jak możecie to pomóżcie!!
  • REKLAMA
  • #2 4465421
    Peter__
    Poziom 16  
    Mam VisionDTV PCI-Sat Twinhan'a ale nie pamiętam jej wersji. Jak wrócę do domu z pracy to sprawdzę. Wiem tylko, że sterownik to TwinhanDTV 2.608 Build 01-02a. Za godz. dam odpowiedź.

Dodano po 4 [godziny] 23 [minuty]:

Okazuje się, że jest to karta Vision Plus ale nie wiem jaki nr. Też kiedyś próbowałem zainstalować ze strony producenta i bez żadnego rezultatu, te z płyty są OK. Jeśli chcesz to mogę Tobie je przesłać, plik ma prawie 15 mega.
  • REKLAMA
  • #3 4507802
    djnick
    Poziom 11  
    To podeślij mi te stery z płyty to mój mail : djnick2000(_at_)poczta.fm
  • #4 4508098
    Peter__
    Poziom 16  
    OK. Za chwilę wyślę te stery.
    Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #5 4508233
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Peter__ napisał:
    OK. Za chwilę wyślę te stery.
    Pozdrawiam :)

Może wkliesz link? Kto będzie potrzebował, to sobie ściągnie.
  • #6 4509068
    djnick
    Poziom 11  
    Dzięki Peter za stery niestety nie podejdą.
    Nie wiem co jest grane zainstalowałem stery ze strony producenta jakieś BDA no i niby widzi karte jako kontroler dźwięku tylko że ProgDVB nie widzi bo wyskakuje {WMD} Twinhed device not started! Nie wiem już co mam robić... Jak ktoś ma jakiś pomysł to bardzo prosze.
  • REKLAMA
  • #7 4509528
    Peter__
    Poziom 16  
    Wykasuj BDA i zainstaluj te stery. A z ProgDVB może być tak, że brakuje jakiegoś pliku systemowego odpowiedniego do tej karty DVB. Ja np kopiowałem ze starszej wersji Proga do nowszej plik "TwinHan.device", który jest w katalogu "modules". Na liście urządzeń powinno być TwinHan DVB-S. Spróbuj uruchomić kartę programem - DVBDream.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada tuner satelitarny Vision Plus 1022A i ma problem z instalacją sterowników pobranych ze strony producenta – pojawia się błąd wskazujący na niewidoczność karty lub niezgodność sterownika, mimo że karta jest widoczna w menedżerze urządzeń. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że sterowniki z płyty dołączonej do urządzenia działają poprawnie, a te ze strony producenta mogą być niekompletne lub nieodpowiednie. Zalecane jest usunięcie sterowników BDA i instalacja sterowników dedykowanych dla kart Twinhan, w tym pliku "TwinHan.device" w katalogu "modules". Wskazano również na możliwość braku odpowiednich plików systemowych wymaganych przez oprogramowanie ProgDVB, które nie rozpoznaje karty i zgłasza błąd "Twinhed device not started". Proponowano testowanie działania karty za pomocą alternatywnego oprogramowania DVBDream.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA