logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Transit 2.4 TDCi 135 2005 - tryb awaryjny przy obciążeniu i wysokich obrotach

janas954 06 Sty 2013 21:14 6417 5
REKLAMA
  • #1 11752237
    janas954
    Poziom 2  
    Ocena: 28
    Witam. Mam problem z Fordem Transitem 2.4 TDCi 135 2005r. Problem polega na tym, że przy obciążeni samochodu lub powyżej 100 km/h i 3 tyś obrotów samochód wchodzi w tryb awaryjny i traci moc. Było w samochodzie już wymieniana Turbina, Wtryski regenerowane i czujnik pompy wtryskowej oraz przepływomierz. Po wymianach dzieje się to samo.
    Bardzo proszę o informację co by było przyczyną tej usterki ?
  • REKLAMA
  • #2 11752331
    żałosna udręka
    Poziom 34  
    Ocena: 1019
    Chcesz powiedzieć, że dotychczas nie zrobiłeś diagnostyki komputerowej, tylko wymieniałeś części na chybił trafił? Może już nie trać czasu na komputer, zostało Ci już niewiele części.
  • REKLAMA
  • #3 11752402
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1055
    Jak już tyle wymieniłeś to wymień jeszcze pompę wtryskową :) Tak na poważnie to jedź na diagnostykę z dobrym komputerem.
  • REKLAMA
  • #4 11754847
    wojciechjanusz
    Poziom 28  
    Ocena: 465
    janek1815 napisał:
    Jak już tyle wymieniłeś to wymień jeszcze pompę wtryskową :) Tak na poważnie to jedź na diagnostykę z dobrym komputerem.
    Tak na poważnie diagnostyka się przyda, ale rzeczywiście została już tylko pompa do regeneracji...
    Jedyne co mogę jeszcze radzić - zrób regenerację w dobrym autoryzowanym zakładzie Delphi (wraz z testami na stanowisku pomiarowym). Szacunkowy koszt to - w zależności od tego co jest do wymiany - od 1.900 do 2.200 zł (plus demontaż - montaż pompy w aucie). Kupowanie używek lub stosowanie tańszych nieoryginalnych części do naprawy to na 100% wyrzucone pieniądze...
  • REKLAMA
  • #5 11755029
    kajaba autoserwis
    Poziom 30  
    Ocena: 666
    Panowie, bez podania wyników z diagnostyki gdybanie jest co najmniej bezsensowne.
  • #6 11756677
    janas954
    Poziom 2  
    Ocena: 28
    Dziękuję za porady.
    Wszystko co w aucie robiłem było po diagnostyce. Byłem u 2 mechaników i zalecali obaj regeneracji wtrysków i turbiny z tym, że turbo było już do zmiany więc i tak musiałem to zrobić. Obaj mechanicy mieli program do Forda wiec myślę, że diagnostyka była słuszna. Po naprawach gdy znowu sie zaczęło to samo dziać pojechałem z powrotem do nich i tym razem jednemu wyskoczył błąd tego czujnika pompy a drugiemu znowu jakieś inne więc obawiam się, że może być to wada elektryki. Na forum napisałem bo myślałem, że może ktoś miał ten sam problem i mi pomoże no, ale Dziękuje jeszcze raz za wszystkie porady. Napewno przydadzą się przy rozmowie z mechanikiem
REKLAMA