logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sen po kurczaku z rożna.

Madrik 09 Sty 2013 22:41 3615 24
REKLAMA
  • #1 11767165
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1181
    Na obiad był kurczaczek z rożna. Wiadomo, człowiek pracuje, nie ma czasu na wymyślne gotowanie itd. Głupie Sushi to dwie godzinki roboty najmarniej.

W każdym obiad był, a potem go nie było.
    W konsekwencji poczułem się senny. To się zdarza, jak chodzi się notorycznie spać o 2:00AM, a wstaje o 6:00AM.

Położyłem się i miałem sen... chyba.

Obudziła mnie matka, że koniecznie chce jechać do pobliskiego marketu po zakupy. Zwlokłem się z wyra, wsiadłem w samochód i pojechaliśmy. Bez korków, co już było podejrzane.
    Nie pamiętam jak zakupy, ale kupiłem sobie antenę do CB. Mega wypas. Magnes, potrójna spirala, chromowany drut i antena dodatkowo wysuwana teleskopowo. Tanio, co znów było podejrzane. Od razu zamontowałem ją na parkingu. Co też jest podejrzane, bo mi się normalnie by nie chciało.
    Wracamy. Zjeżdżam dobrze mi znanym węzłem i na ślimaku macha do mnie pan władza z pobocza. Podjeżdżam, przy okazji widzę, że droga zrobiła się jednokierunkowa. W przeciwną stronę. Zjeżdżam pod prąd.
    A tam akcja na całego. Z osiem samochodów stoi. 3 radiowozy w tym jeden duży do badań technicznych.
    Podchodzi pan władza i dokumenciki zabiera.
    Potem mówi, za co:
    - Zbyt szybko, bo tu jest teraz ograniczenie do 30.
    - Mam na dachu antenę na magnes, co od 1 stycznia jest nielegalne i antena musi być na stałe. W związku z tym ulega konfiskacie.
    - Podjechałem pod prąd i przez ciągłą linię.
    - Mam na boku drzwi zamontowany czujnik tensometryczny, co jest niedozwolone. 8-O

Podliczą mi mandat i mam czekać. Kazali wysiąść. Wysiadłem, stoję z 15 minut, Koło mnie z 12 osób z zatrzymanych samochodów. Wszyscy stoją i czekają. Patrze, matka skrada się od radiowozu i niesie skonfiskowaną antenę.
    - Synku, wykradłam ci ją, bo tam już mają ich dużo.
    I przyczepia mi ją do dachu.
    Podchodzi policjant i mówi, że nie mogą policzyć mandatów, bo im system padł. Mandaty przyjdą pocztą razem z dokumentami. Ale każe wszystkim stanąć z boku i czekać.
    Czekamy, przyłazi jakiś cywili i zaczyna karne szkolenia z zasad przyznawania dotacji unijnych na zakup ziarna siewnego.
    Po tym, policjant puszcza nas wolno.
    Przyjechałem do domu, przepraszany przez matkę, że to jej wina, że mnie wyciągnęła z domu.
    Przyjechałem, poczułem się zmęczony i położyłem się spać.

Budzę się wkurzony na maksa i poszedłem sprawdzić ile mam kasy na koncie a potem jakie są mandaty z tytułu posiadania anteny magnesowej i nielegalnego czujnika tensometrycznego.

I wtedy się skapnąłem, że to był tylko mocno realistyczny sen.
    I odetchnąłem z ulgą, że nie muszę demontować wypasionej anteny, ukradzionej z radiowozu. :D

Nie kupujcie kurczaków w marketach!.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11767200
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1536
    He he, dobre. :D
  • #4 11767279
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Ocena: 41
    Przyślij mi też tego kurczaka, też chcę mieć taką fazę.
  • #5 11767321
    Błażej
    Ocena: 3622
    Albo chociaż karmy tego kurczaka :D
  • REKLAMA
  • #6 11767364
    Przemo9826
    Ocena: 2499
    Karma?

Chyba tego czym został nafaszerowany w markecie przed nadzianiem na pręt rożna :D
  • #7 11767495
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    Kurczak towar pierwsza klasa.
    Daj mi namiary na Twojego hodowcę ;)

A z takich jazd to mieliśmy w liceum takiego kumpla, powiedzmy Henia , lunatyka jak się później okazało. To było na wycieczecie, starzeliśmy kilka piwek na młodzieżowo i poszliśmy spać nagle budzi mnie kumpel (spaliśmy na podłodze bo wyra nam inny kumpel "zaspawał" dzień wcześniej, jednym pawiem dwa skubany załatwił, ale do dziś się lubimy i nabijamy ;P)
    W każdym razie "Henio" szczał z balkonu. Spytany co robił ocknął się i stwierdził ze śniło mu się ze poszedł do kibla.
    Na to kumpel stwierdził: tyle dobrze ze nam sie nie snił prysznic albo kąpiel w morzu ;)
  • #8 11767644
    twardypt91
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Jeżeli zostało, to się piszę na resztki. Tym bardziej, że całkiem niedawno śniła mi się pewna koleżanka. Byliśmy na łące i takie tam wiecie...
  • #9 11767833
    Futrzaczek

Ocena: 522
    Madrik napisał:
    I wtedy się skapnąłem, że to był tylko mocno realistyczny sen.

Skoro tak dobrze pamiętasz, to nie padłeś przypadkiem "ofiarą" LD?
    Konto firmowe:
    F-TECH Michał Kurzela
    Zacisze 20B, Serock, 05-140 | Strona WWW: https://elektronika.top/
  • REKLAMA
  • #11 11770743
    Futrzaczek

Ocena: 522
    hipek99 napisał:
    W LD rzeczy nie podlegają przypadkowi. Wiem bo setki razy byłem w LD a raz nawet w OOB :)

Jeżeli chcesz, by podlegały, to podlegają. Przecież nie będziesz świadomie-nieświadomie kontrolować ruchu liści na drzewie ;)
    Też byłem nieraz, więc tymitunie ;)
    Konto firmowe:
    F-TECH Michał Kurzela
    Zacisze 20B, Serock, 05-140 | Strona WWW: https://elektronika.top/
  • #12 11770863
    marek-zarzycki
    Poziom 27  
    Ocena: 75
    Czytam opis tego snu i tak mi się jakoś z Witkacym kojarzy :) Nie wiem czy on jadł kurczaki z rożna :)
    Natomiast symbolika twojego snu, czyli wysuwana antena od CB, matka, policjant.... hmm, masz kogoś na boku i boisz się, że żona się dowie? :)
  • #13 11771410
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Ocena: 705
    twardypt91 napisał:
    Jeżeli zostało, to się piszę na resztki. Tym bardziej, że całkiem niedawno śniła mi się pewna koleżanka. Byliśmy na łące i takie tam wiecie...

I pewnie Kolega się obudził w najlepszym momencie ? :D
  • #14 11771618
    twardypt91
    Poziom 20  
    Nawet nie wiecie jak się wkurzyłem po przebudzeniu...
  • #15 11771707
    Romulus7874
    Poziom 29  
    Ocena: 457
    I zapewne ciąg dalszy za huhu nie chciał się przyśnić :cry:
  • #16 11771751
    Madrik
    marek-zarzycki napisał:
    Czytam opis tego snu i tak mi się jakoś z Witkacym kojarzy :) Nie wiem czy on jadł kurczaki z rożna :)
    Natomiast symbolika twojego snu, czyli wysuwana antena od CB, matka, policjant.... hmm, masz kogoś na boku i boisz się, że żona się dowie? :)

Freud już wyszedł z mody. ;)
  • #17 11772075
    robokop
    Ocena: 6360
    Wiecie że wyjaśnienie jest bardziej niż proste i ma ścisły związek z jedzeniem?
    Madrik, Freud to nie moda, to fundament psychoanalizy. W tym przypadku bez zastosowania raczej, chyba że trzeba jakoś interpretować tą ripostę.
    Prawda jest taka, że zeżarłeś wyjątkowe paskudztwo, obciążające ponad miarę system trawienny, stąd koszmarek - mózg nie mógł wbić się w fazę relaksu, obciążony alarmującymi sygnałami z żołądka i reszty podrobów, domagających się wsparcia dodatkową kompozycją enzymów. Prawie jak maligna.
  • #18 11774420
    Madrik
    No cóż. W kwestii fast foodów należę do osób głęboko niereformowalnych.
    Wyznaję filozofię, że na coś trzeba umrzeć, bo umrzeć zdrowo to straszny obciach. ;)

No nic. Poczekam aż komuś się przyśni coś fajnego po kebabie. :D
  • #20 11774455
    Madrik
    Niestety po inszym mam co innego, a nie sny. ;)
    Dlatego wolę odwiedzać "Hami" pod trójką. :) Tam przynajmniej w miarę zdrowo.
  • #21 11775539
    twardypt91
    Poziom 20  
    Co by tu zrobić, żeby mój sen się "dokończył" :(
  • #22 11776353
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 503
    Naćpane kurczaki, z hodowli GMO, środki halucynogenne, psychemiczne w żywności, spisek rządzących tym światem? więc Lem także i to przewidział - "Kongres futurologiczny.
  • #23 11777142
    Madrik
    twardypt91 napisał:
    Co by tu zrobić, żeby mój sen się "dokończył" :(

Umów się z koleżanką na spacer po łące.
    Możesz spróbować w czasie snu.
    Tylko najpierw poczytaj to:
    :)
  • #24 11844116
    qoompel
    Poziom 21  
    Ocena: 197
    Madrik, prawie się poszczałem ze śmiechu :D
  • #25 11844289
    Madrik
    A ja nie bardzo.

Sen okazał się proroczy.
    Na mrozie złamałem antenę CB, próbując ją zdjąć i muszę teraz kupić nową. :?

Podsumowanie tematu

✨ Na forum poruszono temat kurczaka z rożna, który wywołał humorystyczne komentarze dotyczące snów i ich interpretacji. Użytkownicy dzielili się anegdotami związanymi z jedzeniem, snami oraz doświadczeniami z zakupami, w tym zakupem anteny CB. W dyskusji pojawiły się również odniesienia do snów, które mogą być związane z jedzeniem, a także do psychoanalizy. Wspomniano o różnych miejscach, gdzie można zjeść kebab oraz o preferencjach żywieniowych uczestników.
REKLAMA