Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telefon HD (Orange) + Gigaset A510IP - problem z połączeniami telefonicznymi

iTemplar 25 Jan 2013 23:11 2487 1
  • #1
    iTemplar
    Level 10  
    Mam Neostradę 40 Mb/s z jak to zostało nazwane na umowie Telefonem HD i próbuję od kilku dni skonfigurować go na bramce Gigaset A510IP, wybrałem profil neofon tp, bo z tego co widzę to Telefon HD korzysta z tych samych parametrów i po podaniu danych bez problemu się loguje, tylko, że są problemy z połączeniami - jak dzwonię Z domowego to mam w słuchawce ciągły sygnał zajętości, ale drugi telefon (na który telefonuję) dzwoni, po odebraniu na drugim cisza kompletna, a na Gigasecie dalej ten irytujący sygnał jakby linia była zajęta. W drugą stronę, czyli dzwoniąc NA domowy, numer jest niedostępny i nie mogę się połączyć. Ustawienia na tej mojej bramce wyglądają tak (numer zastąpiony oczywiście iksami)


    1: http://i.imgur.com/rgKvHZE.jpg
    2: http://i.imgur.com/oM273bS.jpg
    3: http://i.imgur.com/r4p6Vmw.jpg (tutaj próbowałem też ustawień dla niskiej przepustowości, czyli taka sama kolejność jak jest na DGT, które nie obsługuje G.722)




    Co do odblokowywania portów, to do tej Neostrady mam modem DGT VDSL2 FG4B, chciałbym go wprowadzić w tryb bridge (dlatego potrzebuję telefonu na mojej bramce), no i już w sumie testowo to robiłem zgodnie z tym poradnikiem:

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2242445.html

    mój drugi router - Asus RT-N56U dostał bezproblemowo zewnętrzne IP i w nim ustawiłem DMZ dla tej bramki, no i nic się nie zmieniło, dalej taki sam problem z połączeniami.
  • #2
    eshowe
    Level 1  
    Mam ten sam problem na końcówce zarejestrowanej w RPA te same objawy jak opisałeś. we Włoszech rejestruje się i działa na tych samych ustawieniach. W Orange powiedzieli ze oni nic nie blokują... Dziwne jest że na A510 w RPA Freeconet (FCN) działa bezproblemowo. Czy udało się komuś tą zagadkę rozwiązać?