logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd rejestracji numeru w Gigaset A540 IP - jak skonfigurować?

SentientWarsaw 24 Lut 2020 13:11 966 7
REKLAMA
  • #1 18490609
    SentientWarsaw
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, mam problem z ukończeniem konfiguracji urządzenia Gigaset A540 IP - telefon bezprzewodowy.

Mimo podania danych celem rejestracji danego numeru pojawia się komunikat: rejestracja się powiodła się.

Dodam, iż telefon jest poprawnie wpięty do sieci, co za tym idzie wykrywa automatycznie adres IP.
    Logując się na wskazany adres jestem na platformie, gdzie mogę zarejestrować dodatkowe numery.

Problem pojawia się w momencie wpisywania danych.

Mimo wpisywania danych uzyskanych od operatora nie mogę dokończyć konfiguracji.

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 18490660
    przeqpiciel
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 238
    Cześć,

Jakiś dobry mindfuck tam masz. Zacznijmy od tego, od kogo bierzesz usługę VoIP oraz czy napewno posiadasz poprawne dane do zarejestrowania swojego numeru u operatora, gdyż najczęściej to wygląda tak, że dane do logowania się do panelu to nie są te same dane do rejestracji numeru w urządzeniu.
  • REKLAMA
  • #3 18490675
    SentientWarsaw
    Poziom 7  
    Zgadza się, usługę mamy od Orange, ale sprzęt zakupiliśmy na samodzielnie. W związku z tym, że nie otrzymaliśmy od nich adekwatnej oferty.
    Jeżeli chodzi o rejestrację numeru loginem jest numer. Mam formularz z hasłami, nie powinno być pomyłki.

Dodano po 49 [sekundy]:

Dodatkowo nie mogę zalogować się na adres IP urządzenia, które jest podłączone.
  • REKLAMA
  • #4 18490705
    przeqpiciel
    czyli to jest ta konfiguracja, że możesz dodawać literki do loginu aby zalogować więcej urządzeń?

jeśli tak to jako login sprobuj wklepac
     48NUMER@neofon.tp.pl
    dodatkowo jeśli w formularzu konfiguracji urządzenia masz dodatkowo login i nazwe do autoryzacji w oba okienka wpisz to samo i haslo to haslo :)
  • REKLAMA
  • #5 18490713
    SentientWarsaw
    Poziom 7  
    Dziękuję, spróbuję,

Dodano po 3 [minuty]:

Niestety, nie powiodło się.
  • #6 18490816
    przeqpiciel
    w takim wypadku sprobowalbym, zweryfikowac czy dane ktore posiadasz do tego numeru sa poprawne, wbij te dane na innym urzadzeniu, sugerowalbym skorzystanie z programu MicroSIP jesli z niego sie Tobie uda, to by znaczylo, ze jakies jaja masz z tym gigasetem
  • #7 18490843
    SentientWarsaw
    Poziom 7  
    Próbowałam już wielu rozwiązań. Czy MicroSIP obsługuje wszystkich opertorów?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z rejestracją numeru w telefonie bezprzewodowym Gigaset A540 IP, mimo poprawnego podłączenia do sieci i automatycznego wykrywania adresu IP. Pojawia się komunikat o nieudanej rejestracji, mimo podania danych od operatora Orange. Inni uczestnicy dyskusji sugerują weryfikację poprawności danych logowania oraz próbę użycia programu MicroSIP do testowania sygnalizacji SIP. Użytkownik nie może również zalogować się na adres IP urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA