logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Packard Bell SW51-B-012 - szukam sterowników WiFi pod WinXP

fabios70 28 Sty 2013 21:40 2445 13
REKLAMA
  • #1 11855887
    fabios70
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Sprawdziłem, że temat już był: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1479554.html lecz linki w nim podane już nie działają. Prosiłbym o ich odświeżenie. Niestety osoba, która podobno podała właściwe była tylko gościem na forum. Pomoc mile widziana. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 11860869
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Podaj identyfikator karty WiFi. Ten podany w innym poście może być inny.
  • #3 11860934
    fabios70
    Poziom 9  
    Cytat:
    W menadżerze urządzeń mam nieznane urządzenie
    Identyfikator wystąpienia urządzenia: ROOT\MS_ABNDISMP\0000

Oczywiście się powtarzam ale tylko takie informacje posiadam.

Ewentualnie jeszcze to: HWiNFO32
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 11869319
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    ftp://ftp.computerpart.com/wl54usb/WHQL_2_2_0_14.rar
    Ten link działa. To są sterowniki do karty Atheros .
  • #7 11869569
    fabios70
    Poziom 9  
    Teraz jest tak:
    Packard Bell SW51-B-012 - szukam sterowników WiFi pod WinXP

Po zainstalowaniu sterowników był komunikat o niewłaściwym działaniu urządzenia (kod10), a po kolejnej próbie instalacji (kod39).
  • #9 11871293
    fabios70
    Poziom 9  
    Instalacja sterowników chipsetu nic nie zmieniła.

Po odkręceniu pokrywy odczytałem na "kości" takie informacje: ZYDAS ZD 1211B-QF-F
  • #10 11871733
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4848
    fabios70 napisał:
    Instalacja sterowników chipsetu nic nie zmieniła.
    Po odkręceniu pokrywy odczytałem na "kości" takie informacje: ZYDAS ZD 1211B-QF-F
    To bez znaczenia jeśli w menadżerze urządzeń nie widać karty sieciowej.
    Nadal brakuje jakiegoś sterownika lub masz uszkodzony system operacyjny.
    Oby nie był to jakiś okrojony Windows z "czarnej" strefy internetu.

Czy w laptopie masz włącznik od karty sieciowej WIFI? Czy włącznik działa?
  • #11 11871891
    fabios70
    Poziom 9  
    Jest włącznik i właśnie nie działa. Wcześniej wiem, że się świecił i przy tym samym systemie, który jest obecnie. Wifi nie było mi potrzebne więc nawet nie pamiętam kiedy to przestało funkcjonować. Wiadomo, że system był niejednokrotnie zainfekowany i następnie czyszczony czyli jest bardzo prawdopodobne, że coś zniknęło lub może została wyłączona jakaś usługa.
    Nie ukrywam, że lubię odchudzać windowsa i wyłączać nie potrzebne rzeczy ale robie to tylko według profesjonalnych wskazówek. Problemem jest tylko to, że jednak coś zaczyna być potrzebne i nie pamięta się co sie wyłączyło. Ale liczę na to, że co kilka głów to nie jedna... :P
  • #12 11872808
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4848
    Nie nam zgadywać co zostało wyłączone w laptopie. Sprawdź sobie usługi i włącz, uruchom te odpowiedzialne za sieć.
    Można też posłużyć się instalatorem Windows i zainstalować system z opcją naprawy.
  • #13 11873117
    fabios70
    Poziom 9  
    Tylko czy to jest przyczyną? Podaję tylko moje podejrzenia. Czy wyłączenie jakiejś usługi skutkuje niemożliwością zainstalowanie sterownika do sprzętu? Wyłączenie usługi raczej nie spowoduje zniknięcia jakiegoś sprzętu z menadżera. A jeśli tak to jakiej? Usługa plug and play jest wciąż włączona i powinna odnajdywać właściwy sprzęt.
  • #14 15946230
    fabios70
    Poziom 9  
    I nie znalazłem. Kupiłem więc nowy sprzęt.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sterowników WiFi dla laptopa Packard Bell SW51-B-012 działającego na systemie Windows XP. Wcześniejsze linki do sterowników okazały się nieaktualne. Użytkownicy forum sugerują podanie identyfikatora karty WiFi oraz sprawdzenie menedżera urządzeń w celu zidentyfikowania brakujących sterowników. Pojawiły się również sugestie dotyczące instalacji sterowników chipsetu nForce oraz sprawdzenia, czy karta sieciowa jest włączona. Użytkownik zauważył, że przycisk włączający WiFi nie działa, co może wskazywać na problemy z systemem operacyjnym lub brakujące usługi. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego sprzętu, ponieważ nie udało mu się znaleźć rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA