logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć miernik częstotliwości z radiem Super Cheetah (Alan 87)?

interwal 13 Lut 2005 22:38 1256 3
REKLAMA
  • #1 1226312
    interwal
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Mam radio Super cheetach to podobno taki (Alan 87 do którego mam schemat) i zrobilem sobie miernik z kitu z preskalerem chcialem to razem polaczyc by miec staly odczyt czestotliwosci i nie wiem jak to zrobic podejrzewam ze musze jeszcze dorobic czula sonde na BF??? no i znalesc miejsce gdzie sie podpiac . mam racje? pomocy!! Dzięki Wszystkim Ale radio sprzedałem (i mam nowe z wyświetlaczem LAFAYETTE APACHE)Pozdrawiam. Krzysiek.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1226613
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 98
    Punkt TP3 z tego co pamiętam. w okolicy mieszacza nadajnika. ale pamiętaj, żeby porawnie wyświetlać częstotliwość odbioru miernik musi mieć funkcję dodawania wartości p.cz. Bo na TP 3 pojawia się podczas odbioru frq podawana na I mieszacz.

Pozdrawiam
    green
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1229231
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    Mało tego.... dla USB i LSB odejmowana p.cz. jest inna niż 10.695MHz :) Kto zna zasade formowania sygnału w tym radyju nie zaprzeczy.
  • #4 1990005
    interwal
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Temat zakończyłem było to dla mnie za trudne, wolałem kupić inne radio z wyświetlaczem częstotliwości. Dzięki wszystkim za pomoc. Krzysiek
REKLAMA