logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte GA-K8NS Windows XP – Identyfikacja nieznanego urządzenia w menedżerze

lukaniu12 31 Sty 2013 23:15 3030 12
REKLAMA
  • #1 11871397
    lukaniu12
    Poziom 9  
    Witam

Instaluję właśnie sterowniki do nowo wgranego windowsa xp proffesionall, mam już prawie wszystkie oprócz jednego,mianowicie brakuje sterownika mi do Inne urządzenia-> Nieznane urządzenie. Czy ktoś wie od czego jest ten sterownik? płyta główna to Gigabyte GA-K8NS
  • REKLAMA
  • #2 11871421
    sunlux
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    Witam,
    sprawdź we właściwościach tego nieznanego urządzenia, zakładka Szczegóły, jaki jest Identyfikator sprzętu.
    Wpisując nawet sam ten identyfikator w wyszukiwarce google odnajdziesz jakie to jest urządzenie a czasami nawet sterowniki.
  • REKLAMA
  • #3 11871467
    lukaniu12
    Poziom 9  
    Jak wchodzę w szczegóły to wyskakuje okno ,,Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane". Natomiast w zakładce Ogólne pisze że sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane (kod 28). Nie bardzo wiem o co chodzi....aż tak sie nie znam na tym
  • REKLAMA
  • #4 11871475
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3510
    Podaj identyfikator wystąpienia urządzenia:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html
  • #5 11871521
    lukaniu12
    Poziom 9  
    Niestety nie pojawia mi się identyfikator sprzętu, jak wchodze we właściwości to wyskakuje tak jak pisałem wcześniej okno z napisem ,,Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane" i tyle. Nie pojawia się żaden identyfikator
  • #6 11871527
    Kasek21
    Poziom 43  
    Masz przejść na zakładkę "Szczegóły".
  • REKLAMA
  • #8 11871533
    Kasek21
    Poziom 43  
    Daj screen z Menadżera urządzeń.
    Daj screen z otwartej zakładki Właściwości.
  • #12 11875256
    lukaniu12
    Poziom 9  
    ten sterownik ma identyfikator sprzętu:
    ACPI\_NVRAIDBUS
    *_NVRAIDBUs

Ale nie wiem jak je pobrać, jak wpisuje w google to wyskakuje na jednej ze stron z 10 sterowników pasujących do tego i który to pobrać? żeby się jeszcze dało bo prawie na każdej stronie wyskakuje błąd jak chce się pobrać

Dodano po 3 [godziny] 15 [minuty]:

A czy może ktoś wie od czego to są sterowniki? I czy są niezbędne?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows XP Professional i napotkał problem z brakiem sterownika dla "Nieznanego urządzenia" na płycie głównej Gigabyte GA-K8NS. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie identyfikatora sprzętu w zakładce "Szczegóły", jednak użytkownik nie mógł go znaleźć. Po dalszej dyskusji, zidentyfikowano, że brakujący sterownik ma identyfikator ACPI_NVRAIDBUS. Użytkownik poszukiwał odpowiednich sterowników, ale napotkał trudności w ich pobraniu i nie był pewien, czy są one niezbędne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA